BIOHORMA BV

A.Vogel introduceert Crème Calendula met lavendel

PERSBERICHT

A.VOGEL INTRODUCEERT CR.ME CALENDULA MET LAVENDEL

Verkoeling en verzorging bij zonnebrand

A.Vogel introduceert dit voorjaar een nieuw en 100% natuurlijk gezondheidsproduct om huidverwondingen, zoals (eerstegraads) brandwondjes en schaafwondjes te verzorgen: Crème Calendula. Crème Calendula is samengesteld uit al het goede wat de natuur te bieden heeft voor de verzorging van de (zon)verbrande en geïrriteerde huid. Crème Calendula verkoelt en verzorgt de huid. Het neemt een branderig en prikkend gevoel weg en bevordert het herstel.

Zonnebrand, de oorzaken en symptomen.
De huid reageert op zonnestraling met beschermende maatregelen. Zo zal de huid meer pigment aanmaken en dikker worden om de schadelijke straling af te schermen. Het resultaat is de fel begeerde zongebruinde huid. Maar dit is een geleidelijk proces. Het gevaar bestaat dat we teveel zonnestraling op onze huid krijgen terwijl de bescherming nog niet is opgebouwd. Wat er dan gebeurt is te vergelijken met een brandwond. De huid raakt beschadigd en zal zichzelf snel proberen te beschermen door te verdikken. De snelste manier om dit te doen is het aantrekken van vocht uit de bloedvaten. Omdat de huid beschadigd is en er door het extra vocht spanning op komt te staan wordt de huid pijnlijk. Crème Calendula zorgt ervoor dat dit extra vocht weer snel wordt afgevoerd, waardoor de spanning en de pijn snel verdwijnen.

Calendula door de eeuwen heen
De Calendula officinalis, ook wel goudsbloem genoemd, is een van de veelzijdigste kruiden. Omdat deze winterharde eenjarige plant het hele jaar door kan bloeien, kreeg ze de botanische naam Calendula. Calendula is afgeleidt van het Latijnse woord 'Calenda' wat elke eerste dag van de maand aangeeft. De naam geeft dus aan dat de plant op de eerste dag van elke maand bloeit.
De oude Egyptenaren waarderden de plant al vanwege haar verjongende eigenschappen. In Europa is de plant lang gebruikt in soepen en stoofpotten en om boter en kaas te kleuren. In Amerikaanse burgeroorlogen gebruikten artsen op het slagveld de Goudsbloem om open wonden mee te behandelen.
Goudsbloem is ook geassocieerd met de heilige maagd Maria. In Engeland is de plant met koningin Mary geassocieerd in de 17e eeuw. De Engelse naam voor Goudsbloem is 'Marigold..

Crème Calendula met lavendel:

. Gemaakt van verse planten
. 100% natuurlijk
. Zeer gemakkelijk en snel in te masseren
. Geschikt voor zowel jong als oud
. Aangename geur door toegevoegde lavendel
. Dermatologisch getest

Crème Calendula is verkrijgbaar vanaf begin mei 2003 bij drogist, apotheek, reformhuis en supermarkt met een drogisterijcorner. De consumenten-verkoopprijs is normaal . 4,25. Tijdens de introductie is de actie prijs . 3,75.

Kijk voor meer informatie op www.vogel.nl

Elburg, 7 mei 2003

Meer informatie voor pers:
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Biohorma BV, André Leusink, telefoonnummer 0525-687200, emailadres a.leusink@biohorma.nl .

Meer informatie voor vak:
Biohorma servicelijn (gratis): 0800-3344555


07 mei 03 06:06