Schuttersveld NV

PERSBERICHT KENDRION N.V.

Kwartaalresultaat ruim 18% hoger

De door Kendrion in de laatste maanden van 2002 ingezette verbetering kon in het eerste kwartaal van 2003 verder worden doorgezet. De nettowinst bedroeg ¤ 2,6 miljoen en kwam daarmee 18% hoger uit dan in het eerste kwartaal van 2002 (¤ 2,2 miljoen). De bedrijvigheid bevindt zich als gevolg van de economische situatie in Europa nog steeds op een onbevredigend peil. De verbetering van het resultaat is naast een autonome stijging van de omzet met 6% dan ook met name het gevolg van doorgevoerde kostenmaatregelen. De verbetering van de resultaten is het sterkst waarneembaar bij de Business Area AutomotiReceived: from Hilten-MTA by hilten_01.vanhilten.ve. De huidige onzekere economische situatie maakt het op dit moment niet mogelijk uitspraken voor de resterende periode van het jaar 2003 te doen.

Directiewisseling
Kendrion maakt verder bekend dat de heer Jan Bernard Wolters (52) heeft besloten, op grond van redenen die te maken hebben met zijn functie van CEO van Kendrion in combinatie met het zijn van
directeur/grootaandeelhouder van Wolters Holding, met ingang van 7 mei 2003 terug te treden als voorzitter en lid van de statutaire directie van Kendrion. De heer Wolters is, via Wolters Holding B.V., tevens grootaandeelhouder van Kendrion N.V. en heeft de intentie dit te blijven. De Raad van Commissarissen betreurt het terugtreden van de heer Wolters, die gedurende elf jaren bestuursvoorzitter is geweest van Kendrion N.V. (voorheen Schuttersveld N.V.), doch respecteert zijn besluit. De Raad van Commissarissen en Directie zijn de heer Wolters zeer erkentelijk voor de inspirerende en ondernemende wijze waarop hij gedurende een groot aantal jaren leiding aan Kendrion N.V. heeft gegeven.

De Raad van Commissarissen heeft per 7 mei 2003 de heer Piet Veenema tot bestuursvoorzitter van Kendrion benoemd. De heer Veenema (47) is reeds sinds 1999 vice-voorzitter en lid van de statutaire directie van Kendrion. Tevens heeft de Raad van Commissarissen het voornemen de heer André P.C. Smeenk (57), thans CFO van Kendrion, te benoemen tot lid van de statutaire directie.

De heer Veenema onderstreept dat hij de in augustus 2001 ingezette aangescherpte strategie van Kendrion, gericht op het rendabel uitbouwen van sterke, verdedigbare en waar mogelijk leidende Europese marktposities in geselecteerde nichemarkten, onverkort zal voortzetten.

Met de nieuwe benoemingen is voorzien in de continuïteit van het bestuur van Kendrion N.V. en is tevens een zorgvuldige overdracht van taken en verantwoordelijkheden gegarandeerd.

Profiel Kendrion N.V.
Kendrion N.V. is een internationaal opererende onderneming met circa 5.200 medewerkers in 17 Europese landen. De activiteiten zijn ondergebracht in drie business areas (Kendrion Industrial, Kendrion Distribution Services en Kendrion Automotive) waarbij de focus ligt op niche-markt leiderschap in business-to-business markten. Kendrion ontwikkelt en produceert componenten voor industriële afnemers en specifieke componenten voor de automotive industrie. Daarnaast is Kendrion dienstverlener op het vlak van distributie van en handel in kunststofhalffabrikaten. Karakteristiek voor Kendrion zijn gemotiveerd lokaal ondernemerschap, kwaliteitsmanagement in ruime zin en logistieke expertise. Aandelen Kendrion zijn genoteerd aan de effectenbeurs Euronext Amsterdam.

Zeist, 7 mei 2003

De Directie van Kendrion N.V.

Voor nadere informatie:
Kendrion N.V.
De heer P. Veenema
Utrechtseweg 46
3704 HD ZEIST
Tel: 030 - 699.72.50
Fax: 030 - 695.11.65
Website www.kendrion.com