Accell Group

Aantal pagina's: 2

PERSBERICHT

SCHADECLAIM VOOR NMa

Heerenveen, 7 mei 2003 - Vandaag dagvaardt Accell Group de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), waarbij Accell Group aanspraak maakt op schadevergoeding in verband met een door de NMa op 28 november 2002 uitgegeven persbericht.

In dat persbericht heeft de NMa het beursgenoteerde Accell Group, producent van bekende fietsmerken zoals Batavus, Koga Miyata en Sparta, en andere fietsfabrikanten beschuldigd van het maken van onderlinge prijsafspraken over de verkoop van fietsen. Dit persbericht is verzonden, zonder dat Accell Group enige gelegenheid heeft gekregen om de beschuldigingen te weerleggen. Accell Group is van mening dat de beschuldigingen onjuist zijn en bovendien bevat het persbericht feitelijke onjuistheden.

Verder stelt Accell vast dat de NMa het onderzoeksrapport heeft toegezonden aan niet betrokken partijen. Dit heeft ertoe geleid dat er concurrentiegevoelige informatie verspreid is binnen de fietsbranche.

Accell Group vordert een zogenaamde verklaring voor recht dat de NMa door het uitgeven van het persbericht onrechtmatig heeft gehandeld. Daarnaast maakt Accell Group aanspraak op schadevergoeding. De procedure zal door advocatenkantoor Houthoff Buruma op 21 mei 2003 bij de Rechtbank Den Haag worden aangebracht.

/ / / / /

Profiel Accell Group N.V.
Accell Group is een Europese groep van ondernemingen actief in het ontwerpen, de productie, de marketing en de verkoop van fietsen en fietsaccessoires. Verkoop van fietsen met de merken Batavus, Hercules, Koga-Miyata, Kronan, Lapierre, Loekie, Mercier, Sparta, Staiger en Winora vindt voornamelijk plaats via de gespecialiseerde vakhandel.

Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, Duitsland, Hongarije en Frankrijk. Verkoop van de fietsen en fietsaccessoires vindt plaats in Nederland, Duitsland, Frankrijk, en overige landen zoals België, Oostenrijk, Denemarken en Zwitserland.

Accell Group is in omzet de tweede fietsgroep van Europa.

De aandelen Accell Group worden verhandeld op de officiële markt van Euronext Amsterdam. De aandelen zijn opgenomen in het Next Prime segment van Euronext en kunnen door een door Accell Group aangestelde liquidity provider permanent verhandeld worden.

Voor nadere informatie:

Accell Group N.V.: René Takens, Voorzitter van de Directie, tel.: 0513-638701

Houthoff Buruma: Mr. Bas Le Poole, advocaat, tel.: 020 - 577 2302

Website: www.accell-group.com


---- --