QUINTIQ

Quintiq sluit miljoenencontract met Alcan Aluminium

('s-Hertogenbosch, 7 mei 2003) Quintiq, leverancier van supply chain en scheduling software, kondigt vandaag aan dat het door Alcan, toonaangevend producent van aluminium en verpakkingmaterialen, gekozen is tot de wereldwijde bedrijfsstandaard voor scheduling en supply chain planning software. Het contract is van toepassing op de walsfabrieken in Europa en fabrieken in Noord-Amerika. De eerste fase van de implementatie is reeds begonnen in Sierre in Zwitserland, Nachterstedt in Duitsland, Oswego in de Verenigde Staten en Kingston in Canada.

De heer Kevin Greenawalt, Vice-President produktie van Alcan walsprodukten in Europa zegt desgevraagd:'De doelstelling van de Quintiq implementatie is om de voorraadniveau's en lead-times te verlagen. Vanwege de indrukwekkende resultaten die reeds behaald zijn bij onze fabrieken Alunorf in Duitsland en Rogerstone in Engeland hebben we voor Quintiq gekozen.'

De Quintiq oplossing zal worden geïntegreerd met SAP. Quintiq zal de standaard supply chain en scheduling software voor Alcan zijn, aanvullend op de SAP ERP functionaliteiten. Quintiq zal gefaseerd worden geïmplementeerd gedurende 2003 en 2004.

De doelstellingen van de implementatie in Europa zijn om de samengestelde voorraad van de totale business met 30% te verlagen, lead-tijden te verkorten en om de produktiviteit te verhogen. De ervaringen die reeds zijn opgedaan bij de produktievestiging in Rogerstone, Wales (Verenigd Koninkrijk) laten zien dat een hogere produktie mogelijk is door een efficiëntere planning met Quintiq.

De walsprodukten divisie in Noord-Amerika heeft een zeer grondig selectieproces uitgevoerd. De heer Joe Lawton, manager supply chain systemen bij Alcan in de Verenigde Staten zegt hierover:'We hebben een uitvoerige studie uitgevoerd naar schedulingoplossingen in de metaalindustrie en hebben Quintiq tot de best passende oplossing verkozen. Wij verwachten het succes dat bij Alunorf en Rogerstone bereikt is ook bij andere vestigingen te kunnen realiseren.'

Dr. Victor Allis, CEO van Quintiq:'Quintiq laat zien dat het in staat is bedrijven te helpen met het reduceren van kosten en het verhogen van de efficiency door gebruik te maken van onze technologie. Wij zijn zeer tevreden met de keuze van Alcan en kijken uit naar de samenwerking in dit wereldwijd strategisch partnership.'

Alcan
Alcan is een multinationale, markt georiënteerde onderneming met een omzet van USD 12.5 miljard in 2002 en daarmee wereldwijd marktleider in aluminium en speciale verpakkingen. Alcan is goed gepositioneerd om de verwachtingen van de klanten te overtreffen met innovatieve oplossingen en een hoge servicegraad. Alcan heeft 48,000 medewerkers in 38 landen.

Quintiq
Quintiq is een Nederlands softwarebedrijf met een standaardsoftwarepakket voor iedere toepassing op het gebied van planning-, scheduling- en ketenoptimalisatie. Deze technologie stelt bedrijven in staat met flexibele oplossingen het bedrijfsproces exact en volledig te optimaliseren om winstmaximalisatie te realiseren. Bezoek www.quintiq.com voor meer informatie.

Nadere inlichtingen voor de redactie: Quintiq, tel: 073-691 07 39 contactpersoon: Martijn van Gils (e-mail:
martijn.van.gils@quintiq.com)


07 mei 03 09:04