Gemeente Bellingwedde



---

MEDEDELINGEN VAN DE GEMEENTE
---

Publicatie in het Streekblad op 07 mei 2003

Aangepast Sporten in Beweging

Bouwen en wonen

Koninklijke onderscheiding

Vrijstelling artikel 15
Wet op de ruimtelijke ordening

Vrijstelling artikel 19, lid 3
Wet op de ruimtelijke ordening

Aanvraag vrijstelling Bestemmingsplan i.v.m.
Rioolzuiveringsinstallatie

AANGEPAST SPORTEN IN BEWEGING

In het kader van sport beoefening voor mensen met een lichamelijke beperking en/of chronische aandoening wijzen wij u op het volgende. Op initiatief van Stichting de Noorderbrug is, in samenwerking met de NebasNsg (sportbond voor mensen met een beperking) en het Centrum voor Revalidatie licatie Beatrixoord, het evenement `Aangepast Sporten in Beweging' georganiseerd.
De doelstelling van deze dag is om enerzijds de verschillende sportmogelijkheden in de provincie Groningen te promoten en anderzijds het verstrekken van informatie en het geven van voorlichting over de mogelijkheden voor sportbeoefening voor mensen met een lichamelijke beperking en/of chronische aandoening.
Tijdens dit evenement kunnen bezoekers kennis maken en ervaring opdoen met verschillende sportmogelijkheden en andere sportvoorzieningen vor mensen met een lichamelijke beprking en/of chronische aandoening. Ervaren sporters zullen hun bijdrage leveren aan workshops, demonstraties, clinics en informatiestands. Zowel wedstrijdsport als recreatiesport zullen uitgebreid onder de aandacht worden gebracht.

Het evenement vindt plaats op 24 mei 2003 in het sportcomplex van het Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord te Haren. De dag begint om 11.00 uur en zal worden afgesloten rond 16.00 uur.

Flyers omtrent het bovenstaande zijn verkrijgbaar bij de receptie van het gemeentehuis. Voor meer informatie kunt u bellen naar 050
-5338507, NebasNsg te Groningen.

BOUWEN EN WONEN

Bouwaanvragen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken bekend dat tussen 17 april 2003 en 25 april 2003 de volgende bouw-, sloopaanvragen en aanvragen voor een gebruiksvergunning bij de gemeente zijn binnengekomen:

Aanvragen bouwvergunningen:

Oudeschans, Voorstraat 34,
aanvraag tot het plaatsen van een dakraam.

Blijham, Oosteinde 1,
aanvraag tot het vergroten van een garage/berging.
De aanvragen worden gepubliceerd om belanghebbenden vroegtijdig op de hoogte te stellen. Het inzien van de plannen c.q. het inbrengen van bezwaren/bedenkingen is op dit moment niet mogelijk.

Afgegeven beschikkingen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken bekend dat de volgende beschikkingen zijn afgegeven:

Op 23-04-2003:

* Bellingwolde, Slengweg 3, voor het slopen van buitenkozijnen in voor- en zijgevel van een woning.

Op 24-04-2003:

* Bellingwolde, Hoofdweg 6, voor het oprichten van een opslagloods.
* Bellingwolde, Hoofdweg 221, voor het restaureren van een woning.
* Bellingwolde, Rhederweg 108, voor het vernieuwen van een woning.
* Blijham, Oosteinde 7, voor het oprichten van een garage/schuur.
* Blijham, Oosterstraat 19, voor het oprichten van een berging.
Tegen deze beschikkingen kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht binnen 6 weken na de hierboven genoemde afgifte/verzenddatum van de beschikking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Bellingwedde, Postbus 18, 9698 ZG te Wedde. Daarnaast kan om een voorlopige voorziening (bijv. schorsing) worden verzocht bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Groningen, Postbus 781, 9700 AT te Groningen.

Welstands- en Monumentenzorg Groningen

Met de inwerkingtreding van de nieuwe Woningwet per 1 januari 2003 zijn de vergaderingen van de welstandscommissie openbaar. De gemeente Bellingwedde maakt voor de welstandsadvisering gebruik van de diensten van Libau, Welstands- en Monumentenzorg Groningen. Eens per twee weken wordt de gemeente bezocht door de rayonarchitect om de bouwplannen ter advisering in te nemen en het afhandelen van bepaalde bouwplannen waarvoor mandaat is verleend, ook wordt er spreekuur gehouden. Indien blijkt dat een bouwplan niet past in de mandaatregeling of dat een plan mogelijk welstandshalve niet akkoord wordt bevonden, wordt het bouwplan meegenomen naar de vestiging van Libau. Daar wordt het óf in de kleine en/of in de grote commissie behandeld. De vergaderingen van Libau zijn ook openbaar en worden gehouden in Pakhuis Libau, Hoge der A 5 te Groningen.
Indien u bij de behandeling van een specifiek plan zou willen zijn, wordt geadviseerd om contact op te nemen met de afdeling Bouw- en Woningtoezicht.
In onderstaand datumschema wordt het bezoekschema van Libau in 2003 aan de gemeente weergegeven:

14 en 28 mei 3 en 17 september
11 en 25 juni 1, 15 en 29 oktober
9 en 23 juli 12 en 16 november
6 en 20 augustus 11 december

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING

Op 29 april jl. is in partycentrum de Meet te Bellingwolde een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer S.G. Wiersema te Bellingwolde. Hij werd daarbij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
De heer Wiersema heeft zich ruim 28 jaar ingezet voor het werk van de Stichting Zonnebloem in de plaatselijke afdeling Winschoten. Hij heeft zich actief ingezet voor zieken en gehandicapten, waarbij hij persoonlijk mensen bezocht, velerlei evenementen ter ontspanning, zoals boottochten en winkelochtenden, voor deze mensen organiseerde. Ook begeleidde hij deze evenementen. Naast de persoonlijke belangstelling voor de mensen heeft hij ook nog twee bestuursfuncties vervuld binnen de stichting: als penningmeester en als voorzitter. Het laatste is hij nog steeds. De heer Wiersema is eerder gedecoreerd door de stichting Zonnebloem met een gouden insigne.


VRIJSTELLING ARTIKEL 15
WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken ingevolge het bepaalde in afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij voornemens zijn vrijstelling te verlenen. Op 13 maart 2003 ontving het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde een:

* aanvraag voor een bouwvergunning voor het oprichten van een berging aan de Nieuweweg 39 te Bellingwolde. Dit bouwplan ligt in het bestemmingsplan bijgebouwenregeling bij woningen der gemeente Bellingwedde 1984.

Burgemeester en wethouders zijn voornemens vrijstelling te verlenen op grond van artikel 3, lid 2, sub 1 van de voorschriften van dit bestemmingsplan.
De aanvraag om bouwvergunning ligt met ingang van 8 mei 2003 gedurende vier weken ter inzage op het gemeentehuis, Hoofdweg 2 te Wedde. U kunt gedurende deze vier weken uw schriftelijke zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde, Postbus 18, 9698 ZG Wedde.

VRIJSTELLING ARTIKEL 19, LID 3
WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken ingevolge het bepaalde in artikel 19a, lid 4 Wet op de Ruimtelijke Ordening en afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend. Op 8 april 2003 ontving het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde een:

* aanvraag voor een bouwvergunning voor het gedeeltelijk vergroten van een woning met een serre aan de Oosterstraat 34a te Blijham. Het vergroten van de woning is in strijd met het vigerende bestemmingsplan.

Het college is voornemens vrijstelling te verlenen van het vigerende bestemmingsplan als bedoeld in artikel 19, lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening. De aanvraag om bouwvergunning ligt met ingang van 8 mei 2003 gedurende vier weken ter inzage op het gemeentehuis, Hoofdweg 2 te Wedde. U kunt gedurende deze vier weken uw schriftelijke zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde, Postbus 18, 9698 ZG Wedde.


AANVRAAG VRIJSTELLING
BESTEMMINGSPLAN I.V.M.
RIOOLZUIVERINGSINSTALLATIE

Burgemeester en wethouders van Bellingwedde maken bekend, dat een aanvraag om vrijstelling van het ter plaatse geldende bestemmingsplan als bedoeld in artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) is ingediend ten behoeve van de realisatie van de aanpassing van de rwzi (rioolwaterzuiveringsinstallatie) Vriescheloo, Dijkweg 29 te Vriescheloo. De aanpassing behelst een uitbreiding van het terrein, alsmede het oprichten van een nieuwe installatie.

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen opgevat de gevraagde vrijstelling te verlenen. Ter voldoening aan artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening heeft de aanvraag met ingang van 20 maart 2003 gedurende een periode van twee weken in het gemeentehuis (Hoofdweg 2 te Wedde) ter inzage gelegen. Van de gelegenheid om gedurende deze termijn een inspraakreactie in te dienen, is geen gebruik gemaakt, waardoor burgemeester en wethouders besloten hebben de vrijstellingsprocedure te vervolgen door toepassing te geven aan artikel 19a lid 4 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Vanaf 8 mei 2003 ligt de aanvraag voor een periode van vier weken ter inzage in het gemeentehuis te Wedde, Hoofdweg 2. Gedurende deze termijn kan een ieder een schriftelijke reactie omtrent de aanvraag kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders (Postbus 18, 9698 ZG Wedde).