AutoRai

7-5-2003

Miljoenste Opel Zafira geproduceerd in Bochum

In de Opel fabriek in het Duitse Bochum rolde onlangs de miljoenste Opel Zafira van de productieband. Het succes van de Zafira is niet alleen belangrijk voor Opel, de gehele economie in de regio profiteert van de hoge productie capaciteit in Bochum, zegt Jan Brems, directeur van de fabriek in Bochum, waar ook de Astra stationwagon wordt geproduceerd.

We zijn trots op het feit dat alle Zafira varianten, inclusief de OPC en CNG versies, op één plek gemaakt worden. Dit zou niet mogelijk zijn zonder het flexibele productieproces en de gekwalificeerde, toegewijde Opel medewerkers, voegt hij toe.

De Zafira houdt zijn immense populariteit moeiteloos vast, ook vier jaar na zijn debuut. In 2002 werden er in Nederland 11.714 Zafiras verkocht, hetgeen neerkomt op 2.29 procent van de markt. In het eerste kwartaal van 2003 was de Zafira de best verkochte auto in het segment. Niet alleen in Nederland is maar ook in Europa is de Zafira een succes. Het afgelopen jaar werden er meer dan 247.950 Zafiras besteld: een groei ten opzichte van 2001 van 5,4 procent. De Zafira OPC en de Zafira CNG waren tot nu toe goed voor respectievelijk 7200 en 5000 exemplaren.

Het Zafira voordeel: maximale flexibiliteit zonder stoelen te verwijderen
Met de vernieuwde versie van de Zafira is de auto aantrekkelijker dan ooit. Het gepatenteerde Flex7 stoelsysteem, dat verder geoptimaliseerd is, zorgt ervoor dat de innovatieve trendsetter nog steeds concurrentieloos is in zijn segment.

De Zafira is de enige auto in zijn klasse met zeven volledige zitplaatsen en kan, dankzij het intelligente interieurconcept, in enkele seconden van een comfortabele zevenzitter worden getransformeerd naar een tweezitter met een laadvolume van 1700 liter.

Voor wie slechts met vier passagiers wil rijden, is het goed om te weten dat de achterste zitrij in een handomdraai onder de vloer in de kofferruimte kan worden opgeborgen. Zijn ze onverhoopt toch nodig, dan zijn twee extra stoelen in een handomdraai in stelling gebracht. Zonder daarvoor met zware stoelen te hoeven slepen.

Een belangrijke factor in het succes van de Zafira, is het uitgebreide modelaanbod, met zes verschillende motoren, waaronder de 147 kW/200 pk sterke OPC met een topsnelheid van 200 km/u en vier uitrustingsniveaus. Verschillende exclusieve opties zoals het dvd-systeem geïntegreerd in het dak, maken het aanbod alleen maar breder.

Nieuw voor de Zafira is het Njoy pakket. Anders dan bij de andere Njoy modellen staat de Zafira Njoy niet apart in de prijslijst vermeld, maar is er een Njoy pakket leverbaar op Comfort en Elegance uitvoering. Boven op de uitrusting van de Comfort en de Elegance is de Njoy uitgerust met zilverkleurige dakreling, deurgrepen, spiegels en 15 inch lichtmetalen wielen (Comfort). Hierdoor verschilt de Zafira Njoy optisch gezien duidelijk van de overige Zafira uitvoeringen. De meersprijs van de Zafira Njoy is 800,- ten opzichte van de Comfort uitvoering en 275,- ten opzichte van de Elegance.

Voor diegene die diesel rijden wil combineren met sportiviteit, is er de Zafira Design Edition. Deze speciale editie, die alleen leverbaar is met de krachtige 2.2 DTi ECOTEC krachtbron (92 kW/125 pk), heeft een sportieve uitstraling door tal van cosmetische aanpassingen en een uitgebreide standaarduitrusting.

Naast de uitmuntende veelzijdigheid in het interieur, de indrukwekkende interieurruimte en het dynamisch design, genieten Opel Zafira kopers ook het voordeel van een goede inruilwaarde.