Politie Hollands Midden
Datum: 7 mei 2003

(

Aanhouding na beroving Noordwijk
De politie heeft op dinsdag 6 mei omstreeks 16.30 uur een 19-jarige man uit Almere aangehouden nadat hij op de Parallelboulevard een 63-jarige toeriste uit Siegburg (D) van haar tas had beroofd. De vrouw stond op de boulevard te wachten met een groep medereizigers toen zij een klap tegen haar schouder voelde en haar tas vervolgens van de schouder werd getrokken. De vrouw zag hierna een man er met haar tas vandoor gaan in de richting van het Palaceplein. De vrouw en een vriendin zetten de achtervolging in. Een 20-jarige man uit Ontario zag de achtervolging en zag de personen in zijn richting rennen. De man uit Canada rende de rover achterna en wist hem een duw te geven en de tas terug te pakken. De rover is opnieuw weggerend. Een 39-jarige omstander uit Noordwijk rende, al bellend met de politie, met de andere man de rover achterna. Met het opgegeven signalement en de richting waar de rover naar toe rende konden agenten de verdachte op de Schoolstraat aanhouden. De verdachte is na verhoor in verzekeringgesteld.


Aanrijding Hillegom

Een 61-jarige vrouw uit Bonn werd op dinsdag 6 mei op de Leidsestraat op haar fiets aangereden door een 31-jarige automobiliste uit Vijfhuizen. Bij het verwisselen van rijstrook liet de automobiliste de vrouw niet voorgaan. Met vermoedelijk een gebroken knie is de vrouw overgebracht naar het Diaconesse Ziekenhuis in Leiden.


Onder invloed rijden Sassenheim

De politie hield op woensdag 7 mei rond 00.30 uur op de Menneweg een 70-jarige automobilist uit Sassenheim aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 300 ug/l. ( limiet 220 ug/l.)


Straatroof Leiden

Een 20-jarige vrouw uit Leiden werd op dinsdag 6 mei rond 13.30 uur op de Willem de Zwijgerlaan het slachtoffer van een straatroof. De vrouw belde met haar mobiele telefoon. Een nog onbekende jongeman op een scooter reed langs en pakte de mobiele telefoon uit haar handen. De straatrover reed vervolgens weg in de richting van het centraal station. De politie stelt een nader onderoek in.


Verkeersongeval Waddinxveen

Op dinsdag 6 mei omstreeks 17.20 uur vond op de Juliana van Stolberglaan een aanrijding plaats. Een 24-jarige automobilist uit Waddinxveen reed over de Juliana van Stolberglaan komende uit de richting van de Kerkweg-Oost. Op de kruising met de Van Mecklenburg Schwerinlaan sloeg hij rechtsaf deze weg in. Hij liet hierbij een 37-jarige bromfietster uit Boskoop die op dezelfde weg reed en rechtdoor ging niet voorgaan. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietster werd met een gebroken been overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.


Diefstal auto na inbraak in woning Gouda

In de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 mei werd er ingebroken in een woning aan de Voorwillenseweg. Om binnen te komen werden gaatjes in een raamsponning geboord om vervolgens via deze gaatjes de sluitboompjes van het raam te ontsluiten. Na te zijn ingeklommen werd een laptop, een mobiele telefoon, geld en werden enkele bankpassen gestolen. Ook werden met in de woning gevonden autosleutels een buiten geparkeerde BMW 325 gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Inbraak in woningen Lekkerkerk

In de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 mei werd er ingebroken in vijf woningen. Van een woning aan de Berlagestraat, de Julianastraat, de Vincent van Goghstraat, de Emmastraat werd een deur opengebroken. Bij een woning aan de Lange Dreef kwam men vermoedelijk binnen door via de brievenbus het deurslot te ontgrendelen. Uit de woningen werd ondermeer geld, werden diverse pasjes en enkele mobiele telefoons gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Verkeersongeval Lekkerkerk
Op dinsdag 6 mei omstreeks 15.40 uur vond op de Schuwacht een aanrijding plaats tussen een automobiliste en een fietster. Een 10-jarige fietster uit Lekkerkerk reed in de richting van de Reinier Bloklaan. De fietster sloeg linksaf maar liet hierbij de in tegenovergestelde richting rijdende 22-jarige automobiliste uit Krimpen aan de Lek niet voorgaan. Een aanrijding was ondanks krachtig remmen van de automobiliste niet meer te voorkomen. De fietster kwam ten val en werd met onbekend letsel overgebracht naar het Ijsselland Ziekenhuis.





Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --