Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

07/05/03 Prins van Oranje en Prinses Máxima bij jubileum Nederlandse organisaties in Verenigde Staten

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden wonen woensdagavond 7 mei 2003 in New York het galadiner bij ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Nederlandse Club in New York en de Nederlandse Kamer van Koophandel in de Verenigde Staten.

De Nederlandse Club, the Netherland Club of New York, biedt een thuisbasis voor Nederlanders in het hart van Manhattan. De club, die ongeveer 600 leden heeft, komt wekelijks bijeen, en organiseert jaarlijks een aantal evenementen, zoals de viering van Koninginnedag, een haringpartij en een golftoernooi. Ook vinden speciale ontvangsten plaats, zoals persbijeenkomsten, seminars en concerten.

De Nederlandse Kamer van Koophandel stelt zich ten doel de zakelijke betrekkingen tussen de Verenigde Staten en Nederland te verstevigen en waar mogelijk uit te breiden. Opgericht in 1903, heeft de Kamer momenteel ruim 300 leden. Via kantoren in New York en Den Haag biedt de Kamer de leden en de Nederlands-Amerikaanse zakengemeenschap diensten en producten aan op het gebied van onder meer handelsinformatie en advisering.

Gezien de onderlinge banden binnen de Nederlandse gemeenschap hebben de organisaties besloten hun eeuwfeest gezamenlijk te vieren.