Technische Universiteit Eindhoven

Agenda / Studium Generale

Wo 7 mei/ muziek/ 20.00 uur/ Gaslab

Vinyl Vibes

Oude rot Madonna verwoordde het nog het mooist in haar knaller 'Music': 'Hey Mr. DJ, put a record on, I wanna dance with my baby'. Ja, het moge duidelijk zijn: een avond uitgaan zonder DJ is ondenkbaar.

Vandaag staat het vinyl centraal. De zwarte schijven worden gespind door Eindhovense DJ's aan het begin van hun carrière. De line-up: DJ Mondino met zeer warme en vetfunky club, latin house en 2 step. DJ D-Silence brengt onze oren naar de andere kant van het spectrum met scherpe en melodieuze progressive en trance. DJ RisK draait van ouwe soul en hip hop tot vette electro en techno, als 't maar funkt.

Live wordt 't vinyl ook niet met rust gelaten, getuige een optreden van C-mon & Kypski (zie ook workshop scratching). Met band levert het een organische mix van beats en instrumenten met live-sampling op. De visuals op deze avond worden verzorgd door studenten die hebben deelgenomen aan de workshop Cross Media onder leiding van Maxim Schram, de man achter Grote Prijs Dance winnaar Artefact. Komen dus.