Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

07/05/03 Prinses Margriet opent zorgcentrum Pantein Op 't Hoogveld

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden verricht woensdag 7 mei in Sint Anthonis de officiële opening van zorgcentrum Pantein Op 't Hoogveld. Dit multifunctionele zorgcentrum beschikt over zeventig verzorgingsappartementen en aparte wooneenheden voor ouderen die psychische zorg behoeven. Pantein Op 't Hoogveld biedt eveneens huisvesting aan Stichting Thuiszorg Brabant Noord-Oost en het Regionaal Maatschappelijk Centrum.

Pantein Op 't Hoogveld kreeg in 2000 van Stichting Experimenten Volkshuisvesting (SEV) de landelijke voorbeeldstatus voor Industrieel, Flexibel en Demontabel bouwen. De zeventig verzorgingsappartementen kunnen worden omgebouwd tot kamers waar verpleeghuiszorg kan worden geboden. Het voordeel hiervan is dat een bewoner niet meer hoeft te verhuizen als zijn of haar zorgvraag toeneemt.

Bewoners met beginnende geestelijke (psychogeriatrische) hulpvragen kunnen overdag de groepsverzorging bezoeken. Hier krijgen zij de ondersteuning en structurering in dag en week die ze nodig hebben om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen functioneren. Het zorgcentrum heeft daarnaast acht wooneenheden van GGZ Centrum Land van Cuijk voor ouderen die psychische zorg behoeven.

In het gebouw zijn ook het consultatiebureau en de kantoren van Stichting Thuiszorg Brabant Noord-Oost gevestigd. Het Regionaal Maatschappelijk Centrum houdt wekelijks spreekuur in Pantein Op 't Hoogveld.