Politiebond ACP

Vakbeurs Ramp(en)Bestrijding

7 t/m 10 mei 2003 Autotron Rosmalen

Multidisciplinair vakevenement voor hulpverlening, openbare orde & veiligheid, brandweerzorg & rampenbestrijding

De Politievakorganisatie ACP is op deze beurs aanwezig met een grote stand. Bezoekers kunnen kennis nemen van het ACP-advies "Blauwe Testbuisjes"; een advies over het veilig werken bij calamiteiten bij de Nederlandse politie. U kunt de ACP vinden op standnummer V 6.28.

Ramp(en)Bestrijding 2003 biedt haar vakbezoekers verder een compleet overzicht van de huidige stand van zaken op het gebied van hulpverlening, openbare orde & veiligheid, brandweerzorg & rampenbestrijding. Op de stands van diverse deelnemers worden de gehele dag producten en/of diensten gedemonstreerd. Zowel binnen als buiten vinden naast standpresentaties vele demonstraties, simulaties, lezingen en workshops plaats.

Ook het Korps Landelijke Politie Diensten verleent uitgebreide medewerking aan de beurs. Naast de aanwezigheid met een informatiestand in de expohal zijn zij present op het buitenterrein met de Dienst Levende Have, Unit Synthestische Drugs en een infraroodhelikopter.

Tijdens de dagelijkse multidisciplinaire demonstratie waar iedere beursdag mee wordt afgesloten worden o.a. speurhonden van de Dienst Levende Have Politie (DLHP) ingezet. Tevens is de Unit Synthetische Drugs aanwezig om het "XTC-laboratorium" wat tijdens de demonstratie wordt "ontdekt" te onderzoeken.

Zij kunnen het terrein echter pas onderzoeken nadat deze is gescanned op eventuele booby-traps en verdachte personen met een infraroodhelikopter. De beelden gemaakt met deze helikopter worden tijdens de demo geprojecteerd en zijn dus door het publiek live te volgen!

Meer informatie

In het Politiebericht van april (verschijnt zaterdag 12 april) vindt u meer informatie over deze vakbeurs. Ook kunt u voor meer informatie over de vakbeurs Ramp(en)Bestrijding 2003 de website www.rampenbestrijding.com bezoeken. De nieuwsrubriek wordt regelmatig aangevuld met wetens(w)aardigheden, houd deze internetpagina dus in de gaten!