Gemeente Hoogeveen


---

28 april 2003

Digitaal spreekuur over 'Regels zijn regels. Toch?'

Woensdag 7 mei houdt burgemeester Willem Urlings een digitaal spreekuur over 'Regels zijn regels. Toch?' Iedereen kan de burgemeester die avond rechtstreeks vragen stellen over de regels van de overheid en de handhaving ervan.

Regels zijn nodig om onze rechten en in het algemeen de leefbaarheid in ons land te beschermen. Het handhaven van de regels is een wettelijke plicht voor o.a. politie en gemeente. Voorbeelden die op de gemeente betrekking hebben, zijn reclame langs de weg en terrassen in het centrum. Andere voorbeelden zijn wildplakken en -plassen, fietsen in de Hoofdstraat en bouwen binnen de kaders van een bestemmingsplan.

Gedogen

Hoe luiden de regels globaal? Waarom zijn ze opgesteld? Hoe handhaaft de gemeente de regels en hoe zou het in de toekomst moeten? Gedogen, dat doet de gemeente alleen bij uitzondering. Wanneer en waarom? Onder andere deze vragen kunnen gesteld worden op 7 mei.

Meedoen of meekijken

Het digitaal spreekuur begint om 20.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Iedereen kan - zonder aanmelding vooraf - meedoen of alleen meekijken. Het spreekuur is te bereiken via de startpagina van www.hoogeveen.nl. De tekst van het gesprek is een dag later te lezen op diezelfde plek.

Overigens zal de gemeenteraad in de raadscommissie Bestuur later dit jaar een discussie voeren over handhaving van regels. Wanneer is nog niet bekend.

© Copyright Gemeente Hoogeveen