Gemeente Maassluis

Persberichten

29-4-2003

Schilderij voor NME-centrum

Op woensdag 7 mei om 9.30 uur overhandigt de Stichting Maassluis tijdens de lente elfjes les, een schilderij van kunstenares Coby Lammers aan de kinderen van het Centrum voor Natuur- en Milieu Educatie.

Het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie heeft sinds november vorig jaar een prachtige vaste plek gekregen. Het gebouw oogt zeer vriendelijk en is gelegen in een parkje en dicht bij de Oranje buitenpolder. Omdat het centrum druk bezocht wordt door alle klassen van het basisonderwijs is er een subsidie aangevraagd voor seizoensschilderijen. Dat is gedaan om kunst te integreren in natuuronderwijs zodat kinderen al vroeg in contact komen met kustvormen zonder direct naar een museum te gaan. Coby Lammers heeft een schilderij gemaakt dat kinderen wel moet aanspreken. Het is een lente schilderij geworden waar de lente kleuren van afspatten! Hoe langer je kijkt hoe meer dieren en lente verschijnselen je ziet. Ze heeft het schilderij zo gemaakt dat het geen landschap is met een koe en een boerderij, maar iets heel bijzonders. Door allerlei dieren en lenteverschijnselen weer te geven tovert ze verschillende vlakken te voorschijn.

De Stichting Maassluis maakte dit project door subsidie te verstrekken mogelijk. Deze Stichting werd opgericht en wordt bestuurd door vertegenwoordigers van de Maassluise bedrijven. De Stichting Maassluis heeft tot doel om culturele, sociale en recreatieve activiteiten met algemeen nut te ondersteunen. Alle activiteiten moeten in Maassluis plaatsvinden. Een financiële ondersteuning door de Stichting Maassluis mag geen structureel karakter hebben. Sponsoring voor een langere periode past niet binnen de doelstelling van de Stichting. De Stichting verkrijgt haar middelen door donaties van diverse bedrijven in of buiten Maassluis.

Op woensdag 7 mei zijn er natuurlijk kinderen bij die het schilderij helpen uitpakken. Want het schilderij s een geschenk aan het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie maar bedoeld voor de kinderen om ze welkom te heten op een fijne plek waar ze graag naar toe gaan. En mocht iemand een zijn of haar dag niet hebben, een blik op het schilderij en je bent weer vrolijk!