Gemeente Weert

01-05-2003

Tweede deel "Jonge verzamelaars" in Jacob van Horne

In Gemeentemuseum Weert, locatie Jacob van Horne, is vanaf woensdag 7 mei het tweede deel van de expositie "Jonge Verzamelaars" te bezoeken.

Het motto van het Museumweekend van 12 en 13 april was: de kunst van het verzamelen. Het verzamelen is de oorsprong van het ontstaan van de musea. Het Gemeentemuseum Weert, locatie Jacob van Horne, heeft voor dit nationaal evenement de tentoonstelling "Jonge Verzamelaars" georganiseerd.

Jonge Verzamelaars
Jonge verzamelaars uit het basis- en voortgezet onderwijs zijn te gast in het Museum Jacob van Horne. Zij tonen hun collecties aan u in de tentoonstelling Jonge Verzamelaars.

Aard van de collecties
De collectioneur richt naar eigen inzicht een vitrine in met de voorwerpen. Daarnaast vertelt de verzamelaar u de bijzonderheden over de collectie.
Marcel Schreuder, leerling van de Basisschool de Duizendpoot, verzamelt fossielen. Zijn mooiste exemplaren vond hij tijdens zijn vakantie in de Vendee in Frankrijk. Hij laat ons een gespleten steen zien waarin in de ene helft een slak zit en in de andere helft de afdruk van de slak te zien is.
Andere onderwerpen van verzamelen zijn Wereld Oorlog II, Grand Champions Paarden, schedels van dieren, olifanten en wenskaarten.

Perioden
De collecties worden tentoongesteld in het Museum Jacob van Horne in drie perioden. Het tweede deel van de expositie begint op 7 mei en eindigt op 8 juni. De laatste groep leerlingen laat hun collectie zien van 11 juni tot en met 13 juli. In elke periode worden 8 verzamelingen bijeen gebracht.

Openingstijden
De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 13 juli 2003. Gemeentemuseum Weert, locatie Jacob van Horne, is gevestigd aan de Markt 7 in Weert. Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het museumm, tekl. (0495) 531 920 of e-mail: museumweert@planet.nl.