Ingezonden persbericht


Geachte,

Op dinsdag 7 mei om 10.30 uur zal bij de Super De Boer Van Dam aan de Larenseweg 155 te Hilversum de aftrap plaatsvinden van de actie van Nederland Schoon en de supermarkten. Hierbij hebben wij het genoegen om u mede namens CBK, NFI en CBL uit te nodigen daarbij aanwezig te zijn. In de supermarkten in Nederland zullen in de komende weken speciale afvalbakken en posters komen met de landelijke campagne tekst van Nederland Schoon: Met hetzelfde gemak gooi je 't in de afvalbak' en gecombineerd met de boodschap: Nederland wordt steeds schoner.

De bedoeling van deze actie is tweeledig: in de eerste plaats wordt hiermee de zichtbaarheid van de aanpak van het zwerfafval in Nederland enorm vergroot. Het is bekend dat daar dagelijks 4 miljoen consumenten komen. Bij hen zal de boodschap in de vorm van een speciale afvalbak zichtbaar worden.

Het tweede doel van de actie is heel concreet: het plaatsen van extra afvalvoorzieningen bij supermarkten. Daarbij wordt aan de ondernemers ook nog ondersteuning geboden om naar gemeenten en de lokale pers te communiceren, waardoor ook buiten het supermarktterrein de gemeenten met meer energie aan de slag kunnen gaan.

Naar verwachting zullen naast supermarkten ook andere winkels inhaken op deze actie.

Het programma ziet er als volgt uit:
10.15 Ontvangst met koffie/thee
10.30 uur start programma onder dagvoorzitterschap van TV persoonlijkheid Bridget Maasland

Korte toelichting van de deelnemende partijen:

Klaas v.d. Doel (voorzitter Centraal Bureau Levensmiddelenhandel)

Marielle van Aggelen (directeur Stichting Nederland Schoon)

Korte impressie van de mening van consumenten met karakteristieke opmerkingen over zwerfafval

Hans Wiegel (voorzitter Centraal Brouwerij Kantoor)

Dick Luteijn (voorzitter Nederlandse Frisdranken Industrie)

11uur Plaatsing eerste afvalbak

11.10 uur Interviews met consumenten door Bridget Maasland rondom de supermarkt 11.20 Afsluiting koffie/thee met een feestelijke taart.

Wij stellen het erg op prijs als u bij deze feestelijke gelegenheid aanwezig kunt zijn. U kunt zich aanmelden bij Nederland Schoon telnr, 070 3042081 of per email: secretariaat @ nederlandschoon.nl

Wij hopen u op 7 mei kunnen ontmoeten!

Met vriendelijke groet,

Marielle van Aggelen
Nederland Schoon

---- --