Gemeente Den Helder

30-04-2003
Vergaderingen week 18

Woensdag 7 mei: vergadering gemeenteraad. Aanvang 19.30 uur in de raadzaal.
De raadsagenda ziet er - onder voorbehoud - als volgt uit:

Voorstellen waarbij naar verwachting kan worden volstaan met alleen besluitvorming en eventueel stemverklaring:

- voorstel om 8.072,00 beschikbaar te stellen voor het verzwaren van twee balken aan de onderzijde van twee lokalen op de verdieping van De Drietand.

- voorstel om geen krediet beschikbaar te stellen van een krediet voor legeskosten van de gebruiksvergunning voor de Comeniusschool.
- voorstel om een krediet van 100.000,00 (excl. BTW) te verlenen voor de uitvoering van een grondwatersanering aan het Nieuwe Diep 33 (havenkantoor).

Voorstellen waarbij naar verwachting besluitvorming plaatsvindt na bespreking:

- Voorstel om te besluiten tot het vervroegd vestigen van een voorkeursrecht voor de gemeente als bedoeld in de Wet voorkeursrecht gemeenten (artikel 8).

- Voorstel om in te stemmen met de uitgangspunten en de conclusies van de Quickscan functietoewijzing Gebouw 51 Oude Rijkswerf Willemsoord;
- Voorstel om de Verordening speelautomatenhallen 2003 vas te stellen en de Verordening Speelautomatenhallen Den Helder in te trekken;
- Voorstel om de aanvulling op de Algemene plaatselijke verordening 1996 met de artikelen 2.2.3. en 2.2.4. (kermissen) vast te stellen.
- Voorstel om de Verordening op de rekenkamercommissie vast te stellen.

- Overzicht van nevenfuncties van burgemeester en wethouders.
- Voorstel tot het geven van een advies aan het Commissariaat voor de Media over de
representativiteit van het programmabeleidbepalende orgaan van de Lokale Omroep
Stichting Den Helder.

- Initiatiefvoorstel van de raadsfractie van GroenLinks over doorbetaling van vaste lasten tijdens detentie.

De stukken die betrekking hebben op de agendapunten kunt u op donderdag 1 mei 2003 vanaf 16.00 uur, dinsdag 6 mei 2003 tussen 08.00 en 17.00 uur en woensdag 7 mei tot 16.00 uur inzien bij het Centraal Informatiepunt in de hal van het stadhuis. U kunt daar ook een agenda van de bijeenkomst krijgen. Overigens kunt u uw mening laten horen over onderwerpen die op de agenda staan. Meldt u dit dan tenminste 24 uur van tevoren bij de raadsgriffie, telefoon 671806, met vermelding van naam, adres, telefoonnummer en het onderwerp waarover u wilt inspreken.
Wilt u de vergadering volgen maar bent u niet in de gelegenheid naar het stadhuis te komen? De Lokale Omroep Stichting zendt de bijeenkomst rechtstreeks via de radio uit (kabel FM 89.0 MHz, ether 105.6 MHz).

Donderdag 8 mei: discussiebijeenkomst voor raadsfracties over de inrichting van de programmabegroting. Aanvang 20.00 uur in de raadzaal.
« terug