Provincie Utrecht

Persbericht

Feestelijke opening zorg- en activiteitencentrum in De Bilt

2-5-2003
Op 7 mei aanstaande wordt in De Bilt een zorg- en activiteitencentrum geopend. Het centrum is onderdeel van een pakket van zorg- en welzijnsactiviteiten voor bewoners van de flats aan de Planetenbaan. Ouderen kunnen hierdoor langer zelfstandig blijven wonen. De realisatie van het centrum is mede mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht, die middelen beschikbaar heeft gesteld voor de realisatie van zorginfrastructuur in bestaande gebouwen.

Waarom dit centrum?
In de 3 flats met ieder 80 huishoudens in De Bilt wonen veel ouderen met een zorgbehoefte. De flats zijn beter geschikt gemaakt voor hen. Drempels zijn weggehaald en deuren en gangen worden verbreed. Om ervoor te zorgen dat ook mensen met een zwaardere zorgvraag in hun eigen woning kunnen blijven wonen, worden 30 woningen geschikt gemaakt voor zorgverlening. Deze woningen worden verder aangepast en is er een ruimte gecreëerd van waaruit zorg- en welzijnsactiviteiten verleend worden. Deze ruimte wordt op 7 mei geopend. Woningstichting SSW, stichting De Bilthuysen, Vitras, Stichting Welzijn Ouderen, het COSBO en gemeente De Bilt werken samen in de realisatie van dit project.

Wonen, zorg en welzijn
De provincie Utrecht stimuleert de uitbreiding van het aantal woningen met zorg en welzijnsvoorzieningen op maat. Zodat mensen zo lang mogelijk in hun eigen woonomgeving kunnen blijven wonen. De verbouwing van de flat aan de Planetenbaan is een initiatief dat goed past binnen deze doelstelling.

Gedeputeerde mr. J.G.J. Kamp verricht de opening van het centrum en maakt de naam van het centrum bekend. Om 15.00 uur start het programma, tussen 16.00 en 20.00 uur is er 'open huis'.

Meer informatie: Irma Vermeend, telefoon 030 258 21 53 of Irma.Vermeend@provincie-utrecht.nl