Bartiméus

ambulancedienst en mariniers bij Bartiméus

Politie, brandweer, ambulancedienst en mariniers bij Bartiméus

Een rampenoefening bij Bartiméus in Doorn en Zeist? Woensdag 7 mei staan op het terrein diverse voertuigen van de politie, brandweer, ambulancedienst en mariniers. Het is geen rampenoefening, maar blinde en slechtziende bewoners en leerlingen krijgen wel de gelegenheid de voertuigen van dichtbij te bekijken en zelfs een stukje mee te rijden.

Normaal hoort iemand die blind is, alleen het geluid van de sirene van een politie-, ambulance of brandweerauto als deze in actie komt. Maar hoe deze voertuigen er in het echt uitzien? En wat voor een knopjes zitten er op een politiemotor? Voor iemand die ziet heel normaal. Maar niet voor iemand die blind is. Het is daarom spannend voor de blinde en slechtziende bewoners om nu eens een dergelijk voertuig van dichtbij te mogen bekijken, te voelen en zelfs een rondrit in te maken.

Geheel belangeloos komen de voertuigen naar Bartiméus. Er komen politiejeeps, politiemotoren, een manschappenvoertuig, een brandweerauto en voertuigen van het Korps Mariniers.

Achtergrondinformatie over Bartiméus

Bartiméus

onderwijs, zorg- en dienstverlening aan mensen die slechtziend of blind zijn

Bartiméus ondersteunt slechtziende en blinde kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk kunnen leven, leren en werken. Dit geldt ook voor slechtziende en blinde mensen met een verstandelijke beperking.

Wat biedt Bartiméus?
Dienstverlening dicht bij huis zoals onderzoek, begeleiding, hulpmiddelen, cursussen, advies, informatie en voorlichting. (Speciaal) basis en voortgezet onderwijs voor blinde en slechtziende leerlingen. Ook ambulante onderwijskundige begeleiding van blinde en slechtziende leerlingen en hun leraren op reguliere scholen.
Voor mensen bij wie de visuele beperking gecombineerd is met andere handicaps biedt Bartiméus onder andere verschillende woonvormen, onderwijs, dagbesteding, begeleid werken en vrijetijdsbesteding. Van kortdurende ondersteuning tot 24-uurszorg.
Ondersteuning voor professionals die werken met en voor mensen met een (mogelijke) visuele beperking. Dit kan onderzoek, begeleiding of advies zijn.

Wanneer leven, leren, werken met een visuele beperking tot vragen leidt, is Bartiméus beschikbaar voor een passend, persoonlijk en professioneel antwoord
.