NMBS

11/04/03

Brussel-Centraal: nieuwe loketten open voor cliënteel

Sinds maandag 7 april kunnen de klanten in Brussel-Centraal gebruik maken van de volledig gemoderniseerde loketten. Dit kadert in het pakket vernieuwingen van de lokettenzaal en in de globale metamorfose van het Centraal Station.

In het station Brussel-Centraal, dat in het midden van de hoofdstad ligt, komen dagelijks 140.000 reizigers. Sinds het station in 1952 in dienst werd genomen kwamen en steeds meer gebruikers bij. Het was noodzakelijk om de verschillende ruimtes in het station te vernieuwen, om de reizigersstroom te optimaliseren en om de informatie aan de cliënteel te verbeteren, steeds met het nodige respect voor het originele ontwerp van Horta.

Nieuwe loketten en binnenkort een nieuw Travel Centre

Sinds augustus 2001 wordt in de lokettenzaal gewerkt. De reizigers kunnen voortaan terecht aan de zeven nieuwe loketten achter glas (ze liggen tegenover de centrale trap), die de acht oude loketten vervangen. Dit betekende een verbetering in het onthaal van de reizigers. De klanten kunnen er zowel voor het binnenlandse als voor het internationale verkeer kaartjes kopen. In afwachting van het nieuwe Travel Centre kunnen ze er eveneens terecht voor allerlei informatie. Er staan ook drie automatische ticketverdelers ter beschikking: twee verkopen binnenlandse tickets, op de derde kunnen vooruitbetaalde internationale tickets worden afgehaald. Het nieuwe Travel Centre, dat zal opengaan eind juli 2003, telt zes open loketten. Hier zullen dan internationale tickets verkocht worden en da klant kan dan hier terecht met al z'n vragen. Aan een van de zes loketten kunnen de klanten komen aankloppen met hun problemen. Hier kunnen eveneens de klanten met beperkte mobiliteit terecht.

De loketten zijn zeven dagen op zeven open, van 6h15 tot 22h00.

Een nieuw uitzicht voor de centrale hal

De modernisering van de loketten en het nieuwe Travel Centre zijn onderdelen van de herinrichting van de centrale hal, steeds in de geest van Horta.

De voltooiing van de modernisering van grote hal is gepland voor het tweede semester van 2003. De monumentale hal, volledig gerestaureerd, wordt uitgerust met een betere verlichting en een performante geluidsinstallatie.

De nieuwe commerciële ruimtes komen aan weerszijden van de monumentale trap. Zo wordt de grote hal vrijgemaakt, zoals in het project van Horta. Zo is de boekhandel `Relay' al op z'n definitieve plaats gehuisvest.

De werken in de grote stationshal vertegenwoordigen een budget van 3 miljoen euro.


© 2003 NMBS