Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-05-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 09.50 uur

Brand in volière opgelost

MAARSSEN Met de aanhouding van een 15-jarige inwoner uit de gemeente Maarssen denkt de politie de brand, die woedde op maandag 24 maart j.l. in de volière in het park Goudestein aan de Diependaalsedijk, te hebben opgelost. Door de brand kwamen ruim dertig vogels, waaronder kanaries en kwartels, om het leven. De volière, bestaande uit een dagverblijf en een nachthok, brandde tot de grond toe af. Het schadebedrag wordt geschat op 16.000 euro.

Na uitgebreid onderzoek kwam de politie de Maarssenaar op het spoor en hij werd vervolgens op maandag 5 mei aangehouden en ingesloten voor onderzoek. Hij heeft inmiddels bekend de brand veroorzaakt te hebben. De Maarssenaar wordt op woensdag 7 mei voorgeleid bij de officier van justitie te Utrecht.

Aanrijding auto met bromfietser

WOERDEN- Dinsdag vond op het La Fonteineplein een aanrijding plaats. Een 24-jarige vrouw uit Woerden reed omstreeks 17.40 uur over het La Fonteineplein, gaande in de richting van de Steinhagenseweg. Toen zij deze weg op wilde rijden, zag zij een voor haar van rechts komende bromfietser over het hoofd en ontstond een aanrijding. De 45-jarige bromfietser uit Woerden liep licht letsel op aan zijn been.

Aanrijding tussen twee autos

OUDEWATER- Op de N 228 vond dinsdag een aanrijding plaats tussen twee autos. Omstreeks 18.30 uur reed een 19-jarige man uit Oudewater over de N 228 komende uit de richting Haastrecht. Hij reed achter een stadsbus en zij reden door een bocht.

Ondanks een dubbele doorgetrokken streep in de bocht haalde de man de bus in. Toen hij midden naast de bus zat, zag hij een tegenligger aankomen. Deze 39-jarige bestuurder uit Montfoort begon direct te remmen, maar een aanrijding was niet meer te voorkomen. De Oudewaternaar werd door de voorruit naar buiten geslingerd, later bleek hij alleen een aantal blauwe plekken eraan overgehouden te hebben.

De politie zoekt getuigen van dit ongeval, vooral aan de inzittenden van de bus wordt een beroep gedaan om contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen, telefoonnr.: 0900-8844.

Rijden met een slokje op

ABCOUDE- In de nacht van dinsdag op woensdag is een vrouw aangehouden voor rijden onder invloed. Omstreeks 01.15 uur zagen agenten een auto rijden over de Burgemeester des Tombeweg. De bestuurster werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat zij alcohol had gedronken.

De vrouw werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat ze 320 ug/l in haar lichaam had. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en ze kreeg een rijverbod van 2 uur.

NIGTEVECHT- Op de Kanaaldijk Oost is woensdagochtend een man aangehouden voor rijden onder invloed. Rond 03.10 uur zagen agenten een man rijden en besloten hem te controleren. Onderzoek wees uit dat hij alcohol had gedronken.

De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Uit de analyse bleek dat de man 430 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 4 uur.