Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-05-2003 Persberichten district Eemland noord, 09.45 uur

Gestolen bromfiets

SOEST Op dinsdag 6 mei werden een jongen en een man aangehouden op verdenking van bromfietsdiefstal.

Rond 21.45 uur zagen politiemensen dat twee personen zich op de Molenstraat verdacht ophielden bij een bromfiets. De agenten spraken het tweetal aan en zij zeiden dat ze de bromfiets van iemand hadden geleend. Bij het bekijken van het framenummer zagen de politiemensen dat die was verwijderd en bij het navragen van het verzekeringsplaatje bleek dat de bromfiets op 1 mei 2003 was gestolen. Daarop werd het tweetal aangehouden. Het ging om een jongen van 14 en een man van 22 jaar, beiden afkomstig uit Soest. Zij werden naar het politiebureau overgebracht.

De 14-jarige jongen verklaarde de bromfiets op 1 mei 2003 in Amersfoort te hebben gestolen en dat de andere verdachte niets met de diefstal te maken had. Hij werd na verhoor om 00.05 uur heengezonden en door een familielid opgehaald. De 22-jarige man ontkende iets met de diefstal te maken te hebben gehad. Wel bleek dat hij nog een boete van ruim 400,- of 15 dagen vervangende hechtenis had openstaan. Na betaling van de boete zal hij worden heengezonden. Tegen de 14-jarige jongen wordt proces-verbaal voor diefstal opgemaakt.

Verkeerscontrole

SOEST Op dinsdagmiddag 6 mei heeft de politie een uitgebreide verkeerscontrole op de Torenstraat en de Middelwijkstraat gehouden.

In totaal werden zevenentwintig bekeuringen uitgeschreven en wel voor het niet dragen van de autogordel (21), te snel rijden (2), niet handenvrij bellen (2), rijden zonder rijbewijs (1) en een verlopen APK (1).