Politie Amsterdam-Amstelland

Vechtpartij is poging tot straatroof

7-5-2003. Gistermiddag rond kwart voor twee probeerde een 19-jarige jongen op het Ravenswaaipad een 16-jarige jongen te beroven. Twee mannen die dachten een vechtpartij te sussen voorkwamen erger. De rover ging er uiteindelijk zonder buit vandoor. Door een goed signalement wisten politieagenten de verdachte even later op het metrostation in te rekenen.

---

Controles Horeca Interventie Team

7-5-2003. Gisteravond heeft het Horeca Interventie Team controles uitgevoerd bij drie coffeeshops in de Dusartstraat, Prinsengracht en de Sarphatistraat. Zij voldeden allen aan de gedoogcriteria. Wel werden drie mannen aangehouden. Eén van hen was in het bezit van een vals paspoort, een ander bevond zich illegaal in Nederland en een derde had nog een geldboete openstaan.

---

Een vreemd luchtje...

7-5-2003. Gisterochtend rond elf uur werd een hennepplantage aangetroffen in een woning in de Frederik Hendrikbuurt na klachten over stankoverlast. Een 39-jarige man, die ervan verdacht wordt de teler te zijn, werd aangehouden. De 31 hennepplanten en de bijbehorende kweekapparatuur werden in beslag genomen en worden vernietigd.

---

Duikers prepareren duikboot

7-5-2003. Het vrachtschip waarin vorige week in het Westelijk Havengebied een grote hoeveelheid harddrugs werd aangetroffen, bleek door duikers te zijn geprepareerd. Zij hadden onder en in de romp hun smokkelwaar verborgen.

Toen het schip de haven binnenliep, ging het mis voor de smokkelaars. Een voorbijganger zag iets vreemds drijven bij de romp van het schip en waarschuwde de kapitein. Die vertrouwde het zaakje niet en schakelde de politie in. Vanonder het schip kwam circa 500 kilo cocaïne tevoorschijn. Toen de politie het schip aan het doorzoeken was, reed er een auto langs met daarin drie mannen. De politie reed achter het drietal aan en er onstond een achtervolging. Deze eindigde in Zaandam waar de verdachten konden worden aangehouden. Later arresteerde de recherche nog een vierde verdachte. Bij diverse huiszoekingen werd duikapparatuur aangetroffen. De verdachten zitten nog vast en zijn inmiddels voorgeleid bij de officier van justitie.
---

Grote partij harddrugs


1-5-2003. De Amsterdamse recherche heeft een grote hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen in het Westelijk Havengebied. Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie een onderzoek in bij een schip in het Westelijk Havengebied. Tijdens het onderzoek troffen zij daar enige honderden kilo's harddrugs aan. Er werden drie arrestaties verricht. De verdachten zijn ingesloten en de drugs zijn in beslag genomen.

---



---

Werken bij de politie

24-3-2003. Heb je altijd al bij de politie willen werken en ben je in het bezit van een LBO-, MAVO- of VMBO-diploma? Dan is dit je kans! De politie Amsterdam-Amstelland zoekt enthousiaste mannen en vrouwen die als operationeel assistent onze gelederen willen versterken. Interesse? Kijk dan op op het bannertje "Werken bij de politie" op onze homepage (ook voor andere leuke banen).