Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 7-05-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Aangehouden voor verlaten plaats ongeval
EMMELOORD Een 29-jarige automobilist uit Emmeloord is dinsdagnacht aangehouden, omdat deze een plaats van een aanrijding verlaten had. Surveillerende agenten zagen dat een verkeersbord bij de rotonde Lange Dreef/Marknesserweg omgereden was. Zij troffen een auto met schade aan de voorkant, op de Urkerweg aan. Omdat de agenten vermoedden dat deze auto het verkeersbord omver gereden had, is de bestuurder aangehouden. Op het politiebureau bleek hij een promillage van 0,93 te hebben. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd, omdat de bestuurder al eens eerder voor rijden onder invloed aangehouden was. Ook zijn auto is in beslag genomen. De man bekende tegenover de politie dat hij het bord aangereden had. Na dit verhoor is de 29-jarige heengezonden. Processen-verbaal worden opgemaakt.

Aanhouding voor openbaar dronkenschap
EMMELOORD Een 28-jarige fietser uit Emmeloord is dinsdagnacht op de Urkerweg aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man slingerend fietsen en vallen. Zij spraken hem aan, wilden hem voor dronkenschap bekeuren en naar huis brengen. Hij gedroeg zich recalcitrant en is aangehouden. De inwoner van Emmeloord bleef zich lastig gedragen zowel in de auto als op het bureau. Hij is voor nader verhoor ingesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanhouding van gesignaleerde
ALMERE Een 21-jarige man uit Almere is dinsdagmiddag op het Taxiplein aangehouden. De man stond gesignaleerd, omdat hij een boete van meer dan 200 euro had openstaan. Als hij deze betaald heeft of hiervoor 5 dagen vastgezeten heeft, dan wordt hij overgedragen aan de Vreemdelingendienst. Tijdens zijn aanhouding verzette de 21-jarige zich. Ook in de politiewagen en op het politiebureau gedroeg hij zich recalcitrant. De verdachte is op het bureau ingesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanrijding
URK Een 20-jarige automobilist uit Urk is dinsdagochtend ter controle naar het ziekenhuis gebracht en mocht daarna weer naar huis. Vermoedelijk kwam hij in de bocht van de Staartweg met zijn auto in de berm en botste verderop tegen een boom. Zijn auto is totaal vernield.

Minderjarigen aangehouden
ALMERE Een 14-jarige jongen uit Almere is dinsdagmiddag op de Parkwijklaan aangehouden voor vernieling. De politie hield de jongen die voldeed aan het signalement, aan bij een bushalte op de Parkwijklaan. Tijdens zijn aanhouding verzette hij zich en omstanders bemoeiden zich ermee. De jongen is geboeid overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden. Hij werd verdacht van vernieling bij een woning.
Later op de avond is op de Rijnweg een 15-jarige jongen uit Almere aangehouden voor vandalisme en voor bezit van een mes. De jongen had vermoedelijk een schuur aan de Rijnweg vernield. Bij zijn aanhouding vond de politie een mes en deze is in beslag genomen. De jongen bekende tegenover de politie en is heengezonden. Zijn ouder is op de hoogte gebracht.

Easy Rider controles
ALMERE De politie hield dinsdagmiddag een bromfietscontrole op de Sturmeyweg. Twee bestuurders kregen een boete, omdat hun bromfiets teveel vermogen had (een met een overschrijding van 18 km/u en een met 13km/u).

ZEEWOLDE Op de Strandweg controleerden agenten dinsdagmiddag bromfietsen. In totaal werden 6 brommers bekeken. Vijf daarvan kregen een boete voor teveel vermogen. Een bromfietser had geen certificaat en kreeg daarvoor een bekeuring.

LELYSTAD De politie hield dinsdag een Easy Rider controle vanaf het politiebureau De Doelen. In totaal zijn 11 bromfietsen gecontroleerd. Daarvan hadden drie bestuurders de zaken niet op orde: boetes zijn uitgedeeld voor: niet (goed) dragen van helm, geen verzekering en teveel vermogen.