Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 7-05-2003
Persberichten woensdagmorgen 7 mei 2003 Perspiket Ron Reinds 06-52528707

Aanrijding met letsel

ROLDE Gistermiddag vond er een aanrijding plaats op de kruising Stationsstraat met de Hoofdstraat. Een 32-jarige in Emmen wonende autobestuurder reed over de Stationsstraat in de richting van de kruising. Daar verleende hij geen voorrang aan de van links over de Hoofdstraat rijdende 47-jarige uit Assen afkomstige motorrijder. De automobilist wist door te remmen een aanrijding te voorkomen doch de motorrijder schrok van deze actie en ging onderuit. De man is voor onderzoek met een ambulance overgebracht naar het WZA. De motor werd licht beschadigd.

Rijden onder invloed

DIEVERBRUG Een 38-jarige man uit Groningen reed gisteravond onder invloed op zijn bromfiets over de Rijksweg. De man blies 595 ug/l. Tevens bleek de bromfiets niet verzekerd te zijn en droeg de man geen helm. Hij werd bekeurd.

GASSELTE Vannacht reed een 24-jarige Emmenaar op zijn bromfiets over de Dorpsstraat. De man bleek eveneens onder invloed te verkeren en blies 350 ug/l. Ook hij ontving een prent.

EMMER COMPASCUUM Naar aanleiding van een melding dat een 26-jarige uit Emmer Compascuum afkomstige bestuurder onder invloed van drugs zijn auto zou besturen werd een onderzoek ingesteld. Daarbij werd de man rijdend aangetroffen op de Eerste Koppelveenweg. Tijdens controle wilde de man niet meewerken en greep plotseling naar een naast hem liggend wapen. De man werd hierna gelijk gepepperd en aangehouden. Aan het bureau werd een bloedproef genomen. In de auto werd een op scherp staand wapen aangetroffen zijnde een Mini Cross Bow inclusief 2 pijlen. De man werd ingesloten. Nader onderzoek volgt.

Winkeldiefstal

HOOGEVEEN Gistermiddag werd bij een supermarkt aan de Tamboerpassage een winkeldiefstal gepleegd. Daarbij werden een 13-jarige jongedame uit Hollandscheveld en een 15-jarige jongedame uit Zuidwolde aangehouden in verband met het wegnemen van 3 pakjes sigaretten. Er werd proces-verbaal opgemaakt.

Tanken zonder te betalen

HOOGEVEEN Bij een tankstation aan de Industrieweg werd gistermiddag getankt zonder te betalen waarbij de dader met zijn auto het hazepad koos. Door goede samenwerking tussen de Drentse en de collegas van IJsselland kon een 18-jarige verdachte uit Slagharen van het bureau Hardenberg gehaald worden. Hij bekende de diefstal van benzine ter waarde van 22.98.

Hij ontving een dagvaarding.

Rijden in auto zonder verzekering en aantreffen weed + hash

ASSEN Vannacht werd een 19-jarige uit Assen afkomstige bestuurder van een personenauto op de Thorbeckelaan bekeurd voor het onverzekerd rijden. Tevens werd in de auto bij een 23-jarige uit Assen afkomstige passagier een hoeveelheid weed en hash aangetroffen. Omdat dit meer dan de toegestane gebruikershoeveelheid was is de man aangehouden. Hij deed afstand van de drugs. Hij kreeg een proces-verbaal.