Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-05-2003 Persberichten district Heuvelrug, 11.20 uur

Opsporingsbericht: vermiste vrouw

LEERSUM - De politie is op zoek naar de 69-jarige Krarnik Mamedowa uit Leersum. De vrouw is maandagmiddag 5 mei tussen 14.00 en 16.00 uur in de directe omgeving van het AZC aan de Hoogstraat verdwenen. Vervolgens werd door familie en personeel van het AZC gezocht, maar de vrouw werd niet gevonden. Op dinsdag 6 mei is de politie ingeschakeld en startte een zoekactie in de bossen rondom het AZC met behulp van enkele speurhonden en politie te paard. De vrouw werd echter niet aangetroffen.
Opsporingsbericht: vermiste vrouw

De vrouw is van origine afkomstig uit Azerbajdsan en woonachtig in het AZC. Zij is vermoedelijk de middag van 5 mei gaan wandelen in de omgeving van het AZC, maar niet teruggekomen. De vrouw is slecht ter been en heeft een slechte gezondheid.

Signalement

-Krarnik Mamedowa (roepnaam: Knar)

-69 jaar

-1.55 m lang

-fors postuur

-blanke huidskleur

-kort, krullend haar, roodgeverfd, deels grijs door uitgroei
-draagt om haar rechter onderbeen en enkel een wit plastic brase
-spreekt enkele woorden Nederlands, voertaal is Armeens
Op het moment van haar vermissing droeg de vrouw een grijze, 3-kwart lange jas met daaronder een witte trui, zwarte rok, zwarte panty en blauwe pantoffels. Zij had een bril bij zich en een spray voor bestrijding van hartklachten.

De politie roept personen op die meer informatie hebben om contact op te nemen met de politie te Veenendaal via tel. 0900-8844 (lokaal tarief).

Met joint achter het stuur

VEENENDAAL Op dinsdag 6 mei werd een automobilist aangehouden voor het vermoedelijk rijden onder invloed.

Rond 19.55 uur zagen politiemensen een automobilist over de Grote Beer rijden. Zij zagen dat de automobilist geen gordel droeg en dat door de trekhaak van de auto het zicht op de kentekenplaat werd ontnomen. Zij gaven de bestuurder, een 21-jarige man uit Veenendaal, een stopteken.

Terwijl de politiemensen met de bestuurder spraken, roken zij een zeer sterke wietlucht. Tevens zagen zij dat een nog brandende joint in de asbak lag. Desgevraagd verklaarde de bestuurder dat hij tijdens het rijden de joint aan het roken was. Hij werd daarop aangehouden.

Op het politiebureau is bij de verdachte een bloedproef afgenomen. Dit ter bepaling of hij inderdaad onder invloed van drugs een auto heeft bestuurd. De uitslag van het onderzoek duurt enige weken. Aan de hand van de uitslag wordt bepaald of er tegen de verdachte proces-verbaal wordt opgemaakt.

Veerschipper mishandeld

WIJK BIJ DUURSTEDE Op dinsdag 6 mei werd een schipper van het veer Wijk bij Duurstede - Rijswijk mishandeld door een ontevreden klant.

Rond 17.45 uur sloot een 52-jarige veerschipper uit Wijk bij Duurstede aan de kant van Rijswijk de slagbomen van de pont. Nadat de bomen dichtwaren, kwam een automobilist hard aanrijden en wilde nog op de pont. De schipper gaf aan dat de man moest wachten en vertrok.

Nadat de schipper heen en weer was geweest naar Wijk bij Duurstede en weer in Rijswijk aanmeerde, zag hij dat de automobilist de pont opreed en zijn middelvinger opstak. De schipper liep naar de man toe en kreeg een zet van hem. Daardoor kwam hij ten val en bezeerde daarbij zijn hoofd en schouder en bleef even versuft liggen. De automobilist stapte weer in zijn auto.

De gewaarschuwde politie hield de verdachte, een 21-jarige man uit Leersum, op de Veerweg in Wijk bij Duurstede aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem wordt proces-verbaal voor mishandeling opgemaakt.