INTERPRESARIO

De Australische Ten Tenors: van klassiek tot 'boysband'

Hetgeen acht jaar geleden begon als een grap, dreigt uit te groeien tot een wereldsucces. Toen het Australische televisienetwerk 'Network Ten' in 1995 zijn tienjarig jubileum vierde, wilde men iets spectaculairs organiseren. Een bekende entertainmentgoeroe bracht uitkomst. Waarom niet tien tenoren inhuren voor de verjaardag van Network Ten? Het idee was briljant maar waar zou men tien tenoren vandaan moeten halen? Dat bleek geen probleem. Van het nabij gelegen conservatorium in Brisbane werden in allerijl tien leerlingen opgetrommeld. In no-time werden drie nummers ingestudeerd en de tien tenoren waren geboren.

Dit optreden was zo succesvol dat zij besloten het hier niet bij te laten. Na het afronden van hun studie tourden The Ten Tenors met een avondvullend programma door Australië en Nieuw-Zeeland. Overbekende nummers als 'Granada', de beroemde aria uit de opera Figaro, en 'Staying Alive' van de Bee Gees lieten zij swingen op een manier die het publiek niet kon weerstaan en trokken daarmee uitverkochte zalen. Vlak daarna werd ook hun eerste (low budget) album opgenomen. De verkoop hiervan verliep zo goed dat na een dag alle kosten al gedekt waren.

Inmiddels hebben zij ook de sprong naar Europa en Amerika gewaagd. Ook daar worden ze met veel enthousiasme ontvangen. In Duitsland zijn The Ten Tenors al net zo populair als in hun moederland en staan ze avond aan avond voor uitverkochte zalen en zijn zij graag geziene gasten op TV. Hun populariteit in Duitsland is zo groot dat zij zelfs de titelsong van de Duitse versie van de Walt Disney film 'Junglebook II' in hebben mogen zingen.

In mei is Nederland aan de beurt om kennis te maken met de indrukwekkende klanken van de tien tenoren. Van 20 t/m 25 mei geven The Ten Tenors een beperkt aantal concerten in diverse theaters (Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Enschede, Breda, Kerkrade) en ook hun nieuwe CD 'One is not enough' ligt vanaf 9 mei in de winkels. Zal dit charmante tiental met hun unieke repertoire van Opera, Rock & Roll en Pop ook het Nederlandse publiek veroveren?


---

-----