Gemeente Zevenaar

Nu bekijken Nummer: 03.2642
Inrichting openbare speelvoorziening dierenweide Rosorum.
1. Speelplek inrichten zoals op tekening staat aangegeven.
2. 1 boom verplanten en twee bomen vellen.
3. De te vellen bomen vervangen door nieuwe bomen zoals op kaart staat aangegeven.

4. Eventuele financiële overschrijding in de jaarrekening verantwoorden.
De raad heeft het voorstel voor de uitbreiding van de dierenweide aangehouden en gevraagd om meer informatie over de inrichting van de openbare speelplek bij de ingang van de dierenweide. In dit advies is aangegeven welke speeltoestellen er komen en op welke plaats ze komen te staan. Voor de inrichting van de speelplek wordt één boom verplant en worden twee bomen geveld en vervangen door nieuwe bomen. Nummer: 03.2588
Verzamelregister, vermeldende de krachtens afdoeningsmandaat genomen besluiten d.d. 23 t/m 30 april 2003.
Vaststellen conform voorstel.
Nummer: 03.2587
Besluitenlijst vergadering B&W van Zevenaar d.d. 29 april 2003. Nummer: 03.0356
Verzoek tot bestemmingswijziging Voltastraat 25-35 en vrijstelling Voltastraat 13-23.
De aanvragers berichten dat het bestemmingsplan "Tatelaar" niet zal worden gewijzigd ten behoeve van het toelaten van een woonfunctie ter plaatse van de percelen Voltastraat 13-23 en Voltastraat 25-35. Als volgt besloten:
Aangehouden in verband met afwezigheid portefeuillehouder. De gemeente heeft twee verzoeken ontvangen voor realisatie van woningen op de percelen Voltastraat 13-23 en 25-35. Om planologische- en milieutechnische redenen zal het college van burgemeester en wethouders hieraan geen medewerking verlenen.
Nummer: 03.2493
Herinrichting Zandakkerplein.
Voor uitvoering van de herinrichting van het plein aan de Zandakker is nog dekking van 8.000,00 benodigd. Voorgesteld wordt dit bedrag ten laste te brengen van wijkbeheer.
Conform advies, behoudens:
Conform advies. Als gevolg van deze besluitvorming kan de budgetvraag bij de Voorjaarsnota vervallen.
De herinrichting van het plein aan de Zandakker is door de buurtbewoners opgepakt middels inzet en sponsoring, waardoor oorspronkelijke kosten ad 26.600,00 de kosten zijn verlaagd. Met het beschikbaar stellen van 8.000,00 is de financiële dekking voor dit project rond en kan de herinrichting plaatsvinden. Nummer: 03.2583
Realiseringsovereenkomst Display.

1. Akkoord gaan met de realiseringsovereenkomst Display.
2. Akkoord gaan met de "Technische Inrichtingeisen voor het bouw- en woonrijp maken van bestemmingsplannen in de gemeente Zevenaar".
3. In overweging nemen of de vergoeding voor het fonds bovenwijks ten bedrage van 50.058,00 onderhandelbaar moet worden gesteld bij de SVZ.
Als volgt besloten:
Aangehouden in verband met afwezigheid portefeuillehouder. Stichting Volkshuisvesting Zevenaar (SVZ) realiseert op termijn 20 appartementen en 18 grondgebonden woningen op het terrein van de voormalige discotheek. De SVZ realiseert ook het openbare gedeelte van het plan: wegen en parkeervoorzieningen, groenstroken enz. Display te Babberich. Nadat het gehele plan is opgeleverd wordt de openbare ruimte overgedragen aan de gemeente. De gemeente stelt een aantal technische eisen aan de openbare ruimte met de bijbehorende voorzieningen. Deze eisen worden vastgelegd in een realiseringsovereenkomst.
Nummer: 03.2589
Verzamelregister, vermeldende de krachtens afdoeningsmandaat genomen besluiten d.d. 10 t/m 23 april 2003.
Vaststellen conform voorstel.
Nummer: 03.2481
Mobiliteitsanalyse ten behoeve van Vervoermanagement in de gemeente Zevenaar.

1. Kennis nemen van de inhoud van de mobiliteitsanalyse.
2. De herziening van het Regionaal Verkeers- en Vervoerplan van het KAN afwachten alvorens beleidsinitiatieven voor vervoermanagement te ontwikkelen.

3. Kennis nemen van oplossing en mogelijke visie vanuit P&O.
BESLUIT:
Als volgt besloten:

1. 1 t/m 3 conform advies.

2. Mogelijkheden openbaar vervoer Angerlo-Zevenaar bij analyse betrekken.

3. VCC informeren over stand van zaken.

4. Commissie Grondgebied informeren.


TOELICHTING:
Vervoermanagement is een van de instrumenten die ingezet kunnen worden om mobiliteit te beheersen, teneinde de gemeente en de regio bereikbaar te houden. Om tot mobiliteitsbeheersing te komen, hebben zowel overheden als het bedrijfsleven een belangrijke verantwoordelijkheid. Bij vervoermanagement kan gedacht worden aan activiteiten door bedrijven in de gemeente Zevenaar, gericht op selectief autogebruik bij vervoer van personen en goederen. Zevenaar heeft (samen met het KAN en provincie Gelderland) TC&O, adviesbureau voor management en mobiliteit opdracht gegeven om een mobiliteitsanalyse voor de bedrijventerreinen en het centrum op te laten stellen. Dit advies bevat de conclusies uit deze analyse en voorstellen voor activiteiten op het gebied van vervoermanagement.

Nummer: 03.1930
ONDERWERP:
Verzoek om binnenplanse vrijstelling op basis van artikel 15 Wet op de Ruimtelijke Ordening voor een luifel boven de ingangspartij van het kantoor van het CWI aan de Arnhemseweg 3-5 te Zevenaar. In principe besluiten mee te werken, de aanvraag twee weken ter inzage leggen en de aanvrager hiervan op de hoogte stellen.