Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 7-05-2003 2e persbericht van woensdag 7 mei 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Getuige pakt auto-inbreker
Een man van 33 jaar uit Eindhoven is dinsdagavond rond 21.30 uur aangehouden toen hij een auto wilde stelen. Dat gebeurde op een parkeerplaats aan de Vestdijk. Een 26-jarige man uit Geldrop had gezien dat de verdachte een ruitje van de wagen insloeg. Hij hield hem aan en waarschuwde de politie. Die nam de verdachte mee naar het bureau. De man zit nog vast voor nader onderzoek.

Eindhoven: Aangehouden voor autodiefstal
Een man van 42 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats is dinsdagavond rond 21.00 uur op het Stationsplein aangehouden. Agenten zagen hem daar lopen en wisten dat hij werd gezocht voor het stelen van een auto vanaf de Noord Brabantlaan in de nacht van zondag 13 april op maandag 14 april. Kort daarna hadden agenten hem in de wagen zien rijden, maar toen kon hij er nog te voet vandoor gaan. Gisteravond liep hij alsnog tegen de lamp. Hij zit nog vast voor nader onderzoek.

Helmond: Inbraak in woning
Woensdagochtend rond 3.00 uur is ingebroken in een woning aan de Vinkehof. De bewoners werden wakker van geluiden in de woonkamer. Toen de bewoner ging kijken, zag hij twee mannen door de openstaande voordeur wegrennen. Ze hadden een portemonnee met ongeveer 200 euro contant geld meegenomen. De daders waren binnengekomen door gaatjes te boren in het kozijn van een raam aan de voorkant van het huis.

Middelbeers: Man overleden bij aanrijding
De 23-jarige Hans van Hoof uit Westelbeers is woensdagochtend rond 2.30 uur om het leven gekomen bij een eenzijdig ongeluk op de Westelbeersedijk in Middelbeers. De man raakte met de wielen van zijn auto in de rechterkant van de berm van de weg, verloor de macht over het stuur en belandde met de wagen tegen een boom. Hij werd eruit geslingerd en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Someren: Doorrijden na aanrijding
Een man van 56 jaar uit Someren is woensdagochtend rond 1.00 uur in zijn woning aangehouden. Hij zou kort daarvoor op de Postel onder invloed van alcohol met zijn wagen tegen een geparkeerde auto hebben gebotst, en daarna naar huis zijn gereden. Een getuige van de aanrijding had het kenteken van zijn auto genoteerd. De politie is naar de woning van de man gegaan en heeft hem meegenomen naar het bureau. Daar blies hij een alcoholpromillage van 1,95, waarna zijn rijbewijs werd ingenomen. Ook is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Aarle-Rixtel: Snelheidscontrole
Dinsdag tussen 15.30 en 18.00 uur is een snelheidscontrole gehouden op de Helmondseweg. Van de 921 gecontroleerde voertuigen reden er 283 te hard. Er mag daar 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 95 km/u.

Gemert: Snelheidscontrole
Op de Boekelseweg is dinsdagavond tussen 19.15 en 21.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Er mag daar 80 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 127 km/u. Twaalf van de 591 gecontroleerde voertuigen reden te hard.