Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-05-2003 Persberichten district Binnensticht, 11.25 uur

Afval verbrander

GROENEKAN- Dinsdag kreeg een man een proces-verbaal nadat hij bouw- en sloopafval aan het verbranden was. Omstreeks 13.30 uur kreeg de politie een melding dat er bedrijfsafval werd verbrand bij een bedrijf aan de Groenekanseweg. Deze melding werd doorgegeven aan de Politie Luchtvaartdienst, die op dat moment in de lucht zat boven het district Binnensticht. Er werd een foto van de brand gemaakt, waarop te zien was dat de brand geen gevaar opleverde.

De politie ging toch even een kijkje nemen. Daar zagen ze twee containers vol liggen met geschilderd hout, verfblikken, bedrading en isolatiemateriaal. Dit zijn goederen die niet verbrand mogen worden. Tegen de 56-jarige verbrander van de goederen uit Groenekan werd proces-verbaal opgemaakt.

Gordelcontrole

GROENEKAN- In het kader van Mei gordelmaand werd een gordelcontrole gehouden op de Groenekanseweg. Tussen 14.15 en 15.15 uur werden er 9 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel en 1 voor een onleesbare kentekenplaat.

Rijbewijs ingevorderd

BUNNIK- Dinsdagavond werd het rijbewijs van een man ingevorderd, omdat hij teveel had gedronken.

Omstreeks 23.00 uur kreeg de politie een melding dat er op de A12 richting Arnhem een bestuurder reed, die vermoedelijk alcohol had gedronken. Agenten zijn bij Driebergen de A12 opgereden en hebben de man op grond van zijn rijgedrag aangehouden. Uit de ademanalyse bleek dat de man 670 ug/l in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 7 uur en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.