Ingezonden persbericht

Persbericht

7 mei 2003

Nieuwe Versie Natural voor Mainframes

~ XML-verwerking op mainframes nu mogelijk met Natural 4 van Software AG ~

De nieuwe versie van Natural voor Mainframes, het 4GL ontwikkelingsplatform van Software AG voor grootschalige e-business applicaties, biedt snellere toegang tot Adabas en DB2 databases, verbetert de prestatie van applicaties en maakt het directe verwerken van XML-documenten mogelijk. Daarnaast kunnen met Natural 5 op Microsoft Windows, Natural applicaties voor de mainframeplatforms worden ontwikkeld.

XML is één van de meest relevante standaarden en een drijvende kracht voor webapplicaties geworden. Met Natural 4 voor Mainframes kunnen XML-documenten gemaakt, bewerkt en toegankelijk gemaakt worden. Verder zijn de datadefinitie en datamanipulatie mogelijkheden van Natural uitgebreid met grote (tot en met een gigabyte) en dynamische variabelen omdat diep gewortelde XML-documenten erg groot kunnen zijn.

Eén van de belangrijkste karakteristieken van Natural is databaseonafhankelijkheid - iedere database kan benaderd worden vanuit een Natural applicatie door middel van één uniforme DML. Natural 4 versnelt en vereenvoudigt de toegang tot Adabas door gebruik te maken van dynamische veranderingen in 'read directions', dynamische herpositionering binnen 'read loops' en van Adabas 'read-ahead' (multi-fetch) mogelijkheid.

Een ander sterk punt van Natural 4 is de hoge productiviteit tijdens de ontwikkelingsfase gecombineerd met een hoge prestatie van het eindproduct. De Runtime-prestaties zijn enorm verbeterd door: S verbeterde 'object-code-handling' technieken,
S herontworpen algoritmes,
S verruimde toegangspaden,
S toegenomen bufferomvang,
S gebruik van een 64-bit technologie (alleen z/OS), S een compleet nieuwe versie van de Remote Procedure Call (RPC) server.

De remote, Single Point of Development ontwikkelingsarchitectuur van Natural, (SpoD), combineert de flexibiliteit en productiviteit van de Windows desktop voor ontwikkelingsactiviteiten met de stabiliteit en prestatie van mainframeplatformen en Unix-platformen voor productie. Natural applicaties voor een doelplatform zijn ontwikkeld middels het gebruik van een 'instance' van Natural in Windows die door een Natural Development Server Plug-In verbonden is met een 'instance' van Natural op het doelplatform.

Samengestelde applicaties, hulpmiddelen, infrastructuur en vaardigheidssets die al bij open systemen in gebruik waren, werden ook schikbaar voor het mainframe, toen IBM aankondigde Linux voor haar S/390 en zServers 900 mainframes te gaan gebruiken. Door gebruik te maken van de platform-specifieke mogelijkheden en sterktes van IBM's multi-besturingssysteem voor mainframe platform, kan Natural 4 voor OS/390 of z/OS op dezelfde computer worden uitgebreid met de huidige versie 5 of de komende versie 6 van Natural voor Linux. In zo'n twee lagen architectuur is voor Linux de stabiliteit en prestatie van Natural voor OS/39 of z/OS een perfecte aanvulling op de gevorderde browserondersteuning, internettoegang en zoekmogelijkheden voor Tamino XML Server van Natural.

Natural 4 voor OS/390, z/OS, VSE/ESA, VM/CMS en BS2000/OSD is nu als controlled release voor geregistreerde klanten verkrijgbaar. De algemene vrijgave is voor september 2003 gepland.

(445 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Software AG
Software AG is opgericht in 1969, het hoofdkantoor is gevestigd in het Duitse Darmstadt. Het bedrijf is Europa's grootste leverancier van systeemsoftware en diensten die de integratie en verwerking van bedrijfsgegevens mogelijk maken. Software AG's producten beheren de centrale IT-processen van duizenden bekende bedrijven, zoals Lufthansa, Siemens, Citibank, Merck, DaimlerChrysler, Sony, BP en Telefonica. Software AG ontwikkelt producten en oplossingen die de XML (Extensible Markup Language) -standaard ondersteunen. XML vereenvoudigt zowel de uitwisseling van documenten en gegevens als de integratie van toonaangevende webapplicaties in traditionele IT-architecturen. Software AG heeft een breed portfolio van sales- en technologiepartners, waaronder Tridion, Stellent en IXOS. In 2002 behaalde het concern een totale omzet van 475 miljoen euro. Software AG heeft op dit moment ongeveer 3.000 medewerkers in meer dan 70 landen.

Contact Software AG: Eduard Smeets
Tel: 030 750 30 00Fax: 030 750 30 99
E-mail: eduard.smeets@softwareag.comhttp://www.softwareag.nl

Contact pers: Marieke van Zuien (LEWIS Communications) Tel: 040 235 46 00Fax: 040 235 46 01
E-mail: mariekev@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com