ABN AMRO



Amsterdam, 07 mei 2003

ABN AMRO en MKB Nederland rapport: 'Exporteren naar de nieuwe EU-toetreders'

Op 24 april vond een informele persbijeenkomst plaats, georganiseerd door ABN AMRO en MKB Nederland. Hierin presenteerden Floris Deckers, directievoorzitter van de Business Unit Nederland van ABN AMRO en Hans de Boer, voorzitter van MKB-Nederland, de resultaten van het onderzoek 'Exporteren naar de nieuwe EU-toetreders'.

ABN AMRO en MKB Nederland hechten beiden veel waarde aan bevordering van export. Voor ABN AMRO is het midden- en kleinbedrijf een belangrijke klantgroep; zo verzorgt ABN AMRO meer dan de helft van het grensoverschrijdende betalingsverkeer in Nederland.

Tijdens de bijeenkomst ging Floris Deckers onder andere in op het belang van het MKB voor ABN AMRO. Hij gaf aan dat ABN AMRO de export ervaringen van grote internationale klanten ook inzet voor het midden- en klein bedrijf. Daarnaast noemde hij de aanwezigheid van ABN AMRO in de 3 grootste nieuwe toetredende landen (Polen, Tsjechië, Hongarije). Ook ging hij kort in op de 5 internationale desks die ABN AMRO verspreid over Nederland heeft en waar medewerkers met veel internationale exportervaring klanten kunnen helpen bij hun vragen over het betreden van een bepaalde markt.

Hans de Boer en Floris Deckers deden gezamenlijk nog enkele aanbevelingen naar aanleiding van de resultaten van het onderzoek. Zo werd onder andere vastgesteld dat naast de private sector ook voor de overheid een belangrijke rol is weggelegd voor de bevordering van de export. Ook werd gesproken over het belang van producten en diensten waarbij kennis en innovatie een belangrijke rol spelen, als onderscheidend vermogen van het Nederlands bedrijfsleven.

Het gehele rapport is hieronder in pdf te downloaden.

ABN AMRO_MKB_exportrapport.pdf



ABN AMRO Bank N.V.

Afdeling Persvoorlichting (HQ1190)
Gustav Mahlerlaan 10
1082 PP Amsterdam

Tel. 020 628 89 00
Fax. 020 629 54 86


Please read our disclaimer and Privacy Statement. Copyright © 1998-2003 ABN AMRO Bank N.V.
All rights reserved.