Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 mei 2003 Monique Oude Wolbers 053 455 55 07 tot 12.00 uur

Zuid-Twente:

Aanrijding met letsel
03-059118
Enschede kruising Burgemeester M van Veenlaan / Wethouder Soetekouwstraat / Bleekhofstraat Dinsdag 6 mei 11.25 uur
Een 51-jarige automobilist uit Enschede reed vanaf de Weth.Soetekouwstraat tussen een file door en sloeg links af de Burg. Van Veenlaan op. Daar kwam hij in aanrijding met een van rechts genaderde 23-jarige automobilist uit Enschede. Zowel deze 26-jarige als een 61-jarige inzittende vrouw uit Enschede werden met nekletsel naar het ziekenhuis overgebracht. Door de klap van de aanrijding maakte de auto van de 51-jarige een slag naar links en kwam daardoor in aanraking met de auto van een 29-jarige Enschedeër, die op de kruising in de file stond.Tegen de 51-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brand in flatportaal
03-059404
Enschede Piksenbrink
Dinsdag 7 mei 19.35 uur
In het trapportaal van een flat aan genoemde locatie was brand ontstaan vermoedelijk nadat een oude bank daar in brand is gestoken. Doordat de bewoners van de benedenverdieping de centrale toegangsdeur en diverse ramen hadden open gezet, had dit een schoorsteeneffect. Enorme rookontwikkeling steeg op. Een 28-jarige bewoonster van de bovenste (4e) verdieping hing aan de achterzijde uit een raam met in haar handen een baby van 4 maanden. Omstanders/medebewoners uit de flat stonden beneden met een deken als vangnet om de baby op te vangen. Een van hen, een 46-jarige buurman klom echter manmoedig via een trap naar het balkon van de 1e verdieping en vervolgens naar het balkon van de 2e verdieping en kon de baby opvangen, die door haar moeder naar beneden werd gegooid. Daarbij liep de baby enkele schaafplekken op. De brandweer heeft daarop de moeder met een lange ladder uit de woning gehaald. Moeder en baby zijn beide voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Het bleek allemaal mee te vallen. De brandweer heeft nog enkele mensen meer uit hun woning gehaald. Deze bleven alle ongedeerd.Het trapportaal werd geheel door brand verwoest. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand.Tijdens de bluswerkzaamheden werd de brandweer gehinderd door een automobilist, die met de wielen van zijn auto op een brandslang ging staan en daar na lang aandringen pas van af reed. Tijdens de politiecontrole naar zijn identiteit gedroeg deze man, een 37-jarige Enschedeër zich zeer recalcitrant waarop hij werd aangehouden wegens ambtsbelemmering.

Gestolen auto aangetroffen
03-048334
Burg Steinfurt (Dld)
Dinsdag 6 mei
Op genoemde locatie werd een auto onbeheerd aangetroffen. Deze bleek op 14 april jl. gestolen in Enschede vanaf de Fazantstraat en eigendom van een 37-jarige Enschedeër.

Diefstal uit schoolpand
03-059463
Enschede Drienerlolaan
Woensdag 7 mei 01.25 uur
Nadat een uitzetraam was opengebroken werd toegang verkregen tot een lokaal van het Informaticagebouw van de UT. Weggenomen werden 4 flatscreens, bovendien werden kabels doorgeknipt. Een getuige zag hoe twee personen in donkere kleding uit een raam waren geklommen en op een zwarte scooter waren weggereden.

Aanhoudingen na onttrekken aan controle 03-059460
Enschede Haaksbergerstraat
Woensdag 7 mei 01.05 uur
Na een melding van collega's politie Apeldoorn dat zij een auto volgden die zich aan een controle wilde onttrekken, werd een blokkade opgeworpen op de Haaksbergerstraat in Usselo. De verdachte auto wist zijn auto ertussendoor te manoeuvreren en ging er als een razende vandoor. Na een korte achtervolging waarbij zeer hoge snelheden werden gereden werd de verdachte auto op de Broekheurne Ring tot stoppen gebracht. De twee inzittenden, een 27- en 47-jarige Enschedeër, werden aangehouden. In de fouillering van de verdachten werden meerdere zakjes met vermoedelijk verdovende middelen aangetroffen. Deze werden evenals een weegschaal, GSM's en contant geld in beslag genomen. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Noordwest-Twente:

Aanhouding gezochte
03-059013
Nijverdal Grotestraat
Dinsdag 6 mei 10.35 uur
Nadat een 43-jarige vrouw uit Zwolle zich aan het politiebureau meldde, werd zij aangehouden. Zij had nog diverse boetes openstaan voor totaal 186 dagen hechtenis. Zij is ingesloten.

Verkeerscontrole
03-059386
Den Ham Vriezendijk
Dinsdag 6 mei 13.30 15.00 uur Tijdens een gehouden bromfietscontrole werden 4 PV's opgemaakt voor te groot vermogen en 3 PV's voor onjuist verzekeringsplaatje.

Verkeerscontrole
03-059197
Rijssen Enterstraat
Dinsdag 6 mei
Tijdens een controle met de rollentestbank werden diverse bromfietsers gecontroleerd. Daarbij werden in totaal 12 PV's opgemaakt, waarvan 8x wegens overschrijden constructiesnelheid.

Aanrijding met letsel
03-059324
Den Ham kruising Marleseweg / Linderdam Noord / Rohorst Dinsdag 6 mei 16.50 uur
Een 35-jarige automobiliste uit Helledoorn reed over de Linderdam Noord en verleende op genoemde kruising geen voorrang aan een 34-jarige automobiliste uit Hellendoorn, die van rechts naderde over de Marleseweg. De 34-jarige belandde daardoor met haar auto in de sloot. Zowel zij als haar twee inzittende kinderen (2,5 en 4 jaar oud) werden voor onderzoek met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Tegen de 35-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bedrijfsinbraak
03-059439
Almelo Twentepoort West
Dinsdag 6 mei 23.20 uur
Nadat een inbraakalarm was gemeld bleek dat er was ingebroken in een bedrijfspand aan genoemde locatie. Een ruit van de centrale hal was geforceerd, waarna toegang tot het pand was verkregen. Weggenomen werd een kluis met een contant geldbedrag. Een getuige zag twee donker getinte mannen van het pand vandaan rennen, waarbij een van hen een voorwerp onder de arm droeg. Zij reden vervolgens weg in een klein oud model autotootje, waarin nog eens twee personen zaten.

Winkeldiefstal
03-059279
Almelo Ootmarsumsestraat
Dinsdag 6 mei 16.30 uur
Bij een rijwielzaak aan genoemde locatie komt een man binnen die belangstelling heeft voor fietsen. Even aan de aandacht ontsnapt door het helpen van andere klanten, ziet een personeelslid hoe deze man met een fiets de zaak uit loopt. Hij bedenkt zich geen moment en springt op een andere fiets en rijdt erachteraan. Echter door de zich sluitende overwegbomen aan de Nieuwstraat weet de verdachte te ontkomen. De fiets betreft een Koga Miyata, een professionele ATB-fiets. Het signalement van de verdachte luidt:Blanke man, donkerblond haar, ongeveer 30 jaar oud en 1.90m lang; gekleed in een oranje corduroyjasje (spijkermodel).

Midden- en Noordoost-Twente:

Wisseltruc?
03-057852
Goor Het Jannink en de Schoolstraat Zaterdag 3 mei omstreeks 15.15 en 15.30 uur Gisteren deden twee inwoners van Goor van resp. 55 en 56 jaar aangifte van het wegnemen van geld. Bij beide slachtoffers werd gevraagd geld te wisselen. Tijdens het wisselen heeft de verdachte kans gezien geld uit de portemonnee van de slachtoffers te halen, zonder dat zij hier iets van gemerkt hebben. De verdachte betreft een man van ca 40 jaar, gedrongen postuur, kort haar. De man droeg een petje en had twee gouden tanden. De man vroeg zijn slachtoffers geld te wisselen voor resp. een winkelkarretje en het telefoneren. Op deze manier wist hij enige honderden Euro's te bemachtigen.

Auto uitgebrand
03-059036
Ootmarsumseweg te Albergen
Dinsdag 10.00 uur
Een auto, die op het erf stond vatte vlam, vermoedelijk door laswerkzaamheden. Het voertuig brandde nagenoeg geheel uit. De eigenaar, een 44 jarige Almeloër stelde zich onder doktersbehandeling ivm het binnenkrijgen van rook. De brandweer heeft auto geblust.

Geheime zender uit de lucht
03-059388
De Lutte Appelvinkstraat
Dinsdag 21.10 uur
De zender BUFFEL FM werd in samenwerking met de radiocontroledienst uit de lucht gehaald. De zender werd in beslag genomen en tegen de "operator", een inwoner van de De Lutte wordt PV opgemaakt.

Bromfietscontrole
03-059045
Delden Hengelosestraat
Dinsdag van 07.30 tot 08.30 uur Op genoemde weg vond een controle plaats van het gemotoriseerde schoolverkeer (brom- en snorfietsen) Twee bestuurders werden bekeurd voor het onverzekerd rijden. Ook waren twee bestuurders niet in het bezit van de benodigde papieren. Zij kregen de gelegenheid dit alsnog aan het bureau te tonen. Als zij van deze gelegenheid geen gebruik maken wordt er alsnog proces verbaal opgemaakt.

Vernielers gepakt
03-058198
Denekamp Markt
Van vrijdag 2 op zaterdag 3 mei In de bewuste nacht werd door twee jongeren een fiets vernield. Er werd een onderzoek ingesteld en twee jongens van 17 jaar uit Denekamp werden hiervoor aan het bureau ontboden. Zij hebben bekend de fiets te hebben vernield onder invloed van alcohol. Tegen hen wordt pv opgemaakt en zij worden doorverwezen naar bureau Halt. De schade zal door hen vergoed worden.

Inbraak in bedrijf
03-058959
Losser De Zoeker Esch
Van maandag 5 op dinsdag 6 mei De roldeur van het bedrijf werd geramd en vervolgens werden o.a. een aantal magnetrons, dvd-spelers en dolby surround sets weggenomen. De waarde van het totaal is nog niet bekend. Aangifte deed de 47 jarige eigenaar.

Aanrijding met letsel
03-059298
Hengevelde Het Wegdam
Dinsdag 16.10 uur
Een 9 jarige jongen zag kans een crossbrommer te starten en hier mee te gaan rijden. Hij sprong over twee zandbultjes en verloor de controle over de bromfiets. Hij reed Het Wegdam op, waar een 38 jarige bestuurder van een bedrijfsauto reed. Deze bestuurder zag de jongen te laat en er ontstond een aanrijding. De jongen brak hierbij o.a. een been en is overgebracht naar het ziekenhuis.