CDA

CDA
07-05-03
Informatie dinsdag 6 mei in het teken van zorg, onderwijs en binnenlandse zaken
Onder leiding van de informateurs Hoekstra en Korthals Altes hebben de onderhandelaars van CDA, VVD en D66 eind vorige week en afgelopen weekend gesproken over het financieel kader voor het te voeren beleid van het nieuwe kabinet. Er zijn flinke vorderingen gemaakt bij het invullen van het bezuinigingspakket van 15 miljard, maar er is nog geen definitief totaalpakket overeengekomen.

Dinsdag 6 mei hebben de onderhandelaars vervolgens gesproken over verschillende onderwerpen op het terrein van gezondheidszorg, onderwijs en binnenlandse zaken.

Ten aanzien van de gezondheidszorg en onderwijs hebben de partijen 's morgens constructief van gedachten gewisseld en zijn de onderhandelaars nader tot elkaar gekomen. Er is gesproken over extra investeringen in het onderwijs en de samenstelling van het zorgpakket. In de middag is verder gesproken over veiligheid en openbaar bestuur. Om zes uur zijn de onderhandelingen gestopt om Pim Fortuyn te gedenken.

Woensdag 7 mei zijn er geen formatieonderhandelingen, wel komt het CDA-onderhandelingsteam bijeen om te praten over het financiële kader en de verdere invulling van het bezuinigingspakket.