Gemeente Amsterdam

Nieuwe ideeën uitvoering gehandicaptenbeleid gevraagd 7 mei 2003 - Marjan Lansdaal
Het college van B&W wil het contact tussen Amsterdammers met een handicap of chronische ziekte en mensen zonder dergelijke beperkingen stimuleren. Ze hoopt dat hierdoor vooroordelen over gehandicapten worden weggenomen.
Om nieuwe ideeën voor projecten te genereren, roept de gemeente binnenkort organisaties op een voorstel in te dienen voor een project dat hieraan een bijdrage kan leveren. Voor de uitvoering van projecten heeft het college EUR 110.000 beschikbaar gesteld. Medio mei plaatst de gemeente de oproep in diverse Amsterdamse media. Organisaties kunnen tot eind juni een projectvoorstel indienen. Leden van een selectiecommissie zullen de ingediende voorstellen beoordelen aan de hand van diverse criteria. Belangrijk is in ieder geval dat mensen met een handicap of chronische aandoening betrokken zijn bij het project. Ook moet het project binnen een jaar worden uitgevoerd. Op basis van een advies van de selectiecommissie besluit het college eind augustus welke projecten kunnen worden uitgevoerd. De projecten moeten ertoe leiden dat er een (blijvende) ontmoeting ontstaat tussen 1000 Amsterdammers met een handicap of chronische ziekte en Amsterdammers zonder die beperkingen.
Het initiatief van de gemeente sluit aan bij diverse andere activiteiten die plaatsvinden in het kader van het Europees Jaar van mensen met een handicap. Het is de eerste keer dat voor de uitvoering van het gehandicaptenbeleid een oproep wordt geplaatst. Door dit nieuwe subsidie-instrument te gebruiken verwacht de gemeente niet alleen originele ideeën te krijgen, maar hoopt ook dat nieuwe partners zich zullen melden voor de uitvoering van het gehandicaptenbeleid.

© Gemeente Amsterdam