Nederlandse Vereniging van journalisten

7/5/2003 NVJ Algemeen
Bestuursverkiezingen

Agenda Jaarvergadering

De bestuursleden Peter Nijenhuis, Maud de Sitter en Kees Schaepman zijn volgens het rooster aan de beurt om af te treden. Bovendien heeft voorzitter Ron Abram na 7 jaar te kennen gegeven zijn bestuurswerk te willen neerleggen.

Het bestuur draagt Peter Nijenhuis en Maud de Sitter voor herverkiezing voor.

Eerste vice-voorzitter Kees Schaepman heeft zich bereid verklaard de vacant komende functie van voorzitter te vervullen. Het bestuur draagt Kees Schaepman voor in de vacature van voorzitter.

Het bestuur draagt tijdens de jaarvergadering tweede vice-voorzitter Jaap Herschel voor om de vacature van eerste vice-voorzitter te vervullen. Voor de daardoor vacant komende functie van tweede vice-voorzitter en lid van het dagelijks bestuur draagt het bestuur bestuurslid Bert de Jong voor.

Tekst 1
In het bestuur ontstaat zodoende een vacature waarvoor het bestuur freelance-lid Christel Witteveen (geboren 1968) voordraagt. Een korte biografie van Christel Witteveen volgt in de volgende De Journalist.

Voor de drie bestuursvacatures (Nijenhuis, De Sitter en De Jong) kunnen tegenkandidaten worden gesteld. Dit geldt ook voor de vacatures van voorzitter, eerste vice-voorzitter en tweede vice-voorzitter.

Voorstellen voor tegenkandidaten kunnen tot en met 20 mei 2003 worden ingediend bij algemeen secretaris Hans Verploeg. Het voorstel dient te worden begeleid door een door de kandidaat getekende bereidverklaring

Tekst 2
In het bestuur ontstaat zodoende een vacature waarvoor momenteel nog geen geschikte kandidaat is gevonden. Voorgesteld wordt om de vacature open te houden tot de najaarsvergadering van de Verenigingsraad. Gedurende deze periode zullen potentiële kandidaten benaderd worden. Het is mogelijk dat de verenigingsraad zelf met een kandidaat komt.

Voor de drie bestuursvacatures (Nijenhuis, De Sitter en De Jong) kunnen tegenkandidaten worden gesteld. Dit geldt ook voor de vacatures van eerste vice-voorzitter en tweede vice-voorzitter.

Voorstellen voor (tegen)kandidaten kunnen tot en met 20 mei 2003 worden ingediend bij algemeen secretaris Hans Verploeg. Het voorstel dient te worden begeleid door een door de kandidaat getekende bereidverklaring