Getronics N.V.



Amsterdam,
7 mei 2003
avebe besteedt wereldwijd ICT-diensten
UIT AAN GETRONICS

-

AVEBE, een wereldwijd leidende speler in de markt van zetmeel en daarvan afgeleide producten met het hoofdkantoor in Veendam, besteedt het technisch beheer en onderhoud van zijn Informatie en Communicatie infrastructuur in twintig landen, waaronder Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en de VS, uit aan Getronics. Beide ondernemingen hebben een Letter of Intent getekend waarin de voorwaarden zijn beschreven voor de levering door Getronics van zogenoemde Managed Services voor meerdere jaren. De overeenkomst heeft een waarde van enkele miljoenen Euro.

Tot de dienstverlening behoren onder meer het ter beschikking stellen van een internationale helpdesk voor alle AVEBE-medewerkers en het technisch beheer en onderhoud van de gehele technische infrastructuur (het datanetwerk). Voorts zal Getronics de overgang realiseren (de zogeheten migratie) van bestaande computersystemen naar nieuwe, gebaseerd op Windows 2000/XP.

AVEBE heeft in Getronics een global service partner gevonden die in staat is om op een kosteneffectieve manier de gevraagde dienstverlening inhoud te geven. Michiel Puttman, Director ICT van AVEBE: "Door de uitbesteding van de ICT-faciliteiten aan Getronics kunnen wij als bedrijf ons volledig richten op onze kernactiviteiten en is de bedrijfszekerheid van onze systemen in al onze vestigingen gegarandeerd".

Oswald Coene, Algemeen Directeur van Getronics Nederland, ziet de ondertekening als een bevestiging van de waarde van onze dienstverlening: "De dienstverlening die wij AVEBE bieden, is een goed voorbeeld van end-to-end-beheer, ofwel het integrale beheer van hardware en software. Het zal duidelijk zijn dat wij bedrijven hiermee een integrale oplossing bieden voor alle aspecten rond ICT. Dankzij onze internationale aanwezigheid kunnen wij met name multinationaal georiënteerde bedrijven als AVEBE helpen hun bedrijfsvoering te optimaliseren."
Naast de bovengenoemde uitbesteding zal Getronics in samenwerking met Magentis, een zusteronderneming van Vertis, diensten leveren op het gebied van AVEBE's bedrijfskritische SAP-omgeving.

Over AVEBE
AVEBE speelt wereldwijd een hoofdrol in de verkoop, marketing, ontwikkeling en productie van zetmeel en zetmeelspecialiteiten die onder andere hun toepassing vinden in voeding, papier, textiel, kleefstoffen en diervoeding. De kracht van AVEBE ligt in het vermogen om zich steeds weer in te leven in de processen, producten en behoeften van klanten. Deze know-how, gekoppeld aan de geavanceerde technologie, doelgerichte service en breedschalige technische ondersteuning, stelt AVEBE ten dienste van haar klanten. Het internationale verkoop- en distributienetwerk van AVEBE vormt de onmisbare schakel met haar professionele, industriële afnemers.
AVEBE heeft een omzet van ruim EUR 750 miljoen en telt wereldwijd 2.500 medewerkers.

Over Getronics
Met meer dan 23.000 medewerkers in ruim 30 landen, is Getronics één van 's werelds toonaangevende aanbieders van leveranciersonafhankelijke oplossingen en diensten voor de professionele gebruiker op het gebied van Informatie- en Communicatie Technologie (ICT). Getronics biedt advies en ontwerpt, bouwt, implementeert en beheert geavanceerde oplossingen en diensten op het gebied van Infrastructure Solutions en E-Business Solutions. Getronics helpt een groot aantal vooraanstaande internationale bedrijven bij de maximalisatie van de waarde van hun technologie-investeringen en het verbeteren van de interactie met hun klanten.
Het hoofdkantoor van Getronics is gevestigd in Amsterdam. Daarnaast zijn er regionale hoofdvestigingen in Boston en Singapore. Getronics is genoteerd aan Euronext Amsterdam ('GTN'). Meer informatie is te vinden op www.getronics.com.