Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zeven bekende boekhoudpakketten voor het MKB op de testbank

Voorhout, 7 mei 2003
Afgelopen periode heeft de redactie van www.softwarepakketten.nl een zevental boekhoudpakketten voor het MKB (met een aanschafprijs tot 1000 euro) uitvoerig getest.

Het gaat dan om de volgende systemen:


1. Exact Compact Financieel

2. iMuis

3. KING

4. AFAS Small Business

5. Davilex Account

6. CASH Compact

7. Multivers Lite

Ieder pakket is door ons zelf geïnstalleerd op een Windows PC en uitvoerig getest op de volgende aspecten:


1. Installatie

2. Gebruikersdocumentatie

3. Functionaliteit

4. Basisgegevens

5. Boekingen

6. Uitvoer

7. Bediening (gebruikersgemak)

8. Service (door de leverancier).
Daarnaast is een waardering gegeven voor de prijs/prestatieverhouding.

Hoewel alle pakketten de mogelijkheid bieden om een grootboek, debiteuren en crediteuren administratie te voeren, zijn er toch aanzienlijke verschillen in zowel functionaliteit als bijvoorbeeld prijs/prestatieverhouding. Lang niet alle pakketten kennen standaard een factuurmodule en ook een aanmaning voor debiteuren blijkt niet in alle pakketten standaard aanwezig. Zaken als kostenplaatsen en budgettering zijn wij ook zeker niet in alle pakketten tegengekomen. Naast de aanschafprijs van de pakketten moet u terdege rekening houden met een bedrag voor jaarlijks onderhoud. De jaarlijkse kosten van onderhoud varieert van zo'n 12 % van de aanschafprijs tot boven de 30 %.

De testrapporten zijn op te vragen via www.softwarepakketten.nl Het eerste rapport in deze serie "Exact Compact Financieel" kunt u gratis opvragen via onze website.

EINDE PERSBERICHT