Gemeente Stede Broec 7-5-2003
VOOR DE ZEVENDE KEER: MEIMAAND - KUNSTMAAND

Deze maand vindt voor de zevende keer het jaarlijkse evenement Meimaand - Kunstmaand plaats. Veertien beeldend kunstenaars, die allen in Stede Broec werken en wonen, laten in het gemeentehuis nieuw werk zien: Jeannette Eisses, Thérèse Aarts, Vera Frederiks, Peter Schanzleh, Hans de Vries, Jet Altenburg, Nel van Gelderen, Annemarie Wolkers-Ven, Jacqueline van Geel, Ankie Postma, Bram Rebers, John Buysman, Gerard Merkelbag en Floor Max.

Dit jaar hebben de kunstenaars gewerkt aan de hand van het thema "zie poëzie". Hun inspiratie is ontstaan naar aanleiding van een gedicht. In de tentoonstellingsbrochure vindt u van ieder van de deelnemers zowel een kunstwerk als het gedicht dat eraan ten grondslag ligt.

Net als andere jaren is er aan Meimaand - Kunstmaand een verloting gekoppeld. De gemeente heeft van alle deelnemende kunstenaars een werk gekocht en beschikbaar gesteld als prijs. Bezoekers van de tentoonstelling kunnen op een formuliertje aangeven welk van de stukken zij zouden willen bezitten. Op Tweede Pinksterdag, de open dag van de gemeente Stede Broec, verricht de notaris de trekking.

De expositie Meimaand - Kunstmaand duurt tot en met 9 juni 2003. U kunt de tentoonstelling bezoeken tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.