Korps: Friesland, plaats: Fryslân 7-05-2003
Politieberichten van 7/5 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Joure: inbraak
Afgelopen nacht werd ingebroken in een bedijf aan de Voltahof. Door verbreking van een ruit kwam men het pand binnen. De ruit werd ingegooid met een straatklinker. Uit het kantoorgedeelte werden drie pas aangeschafte computers met beeldschermen weggenomen. De schade wordt geschat op ongeveer 7500.- De eigenaar, een 51-jarige inwoner van Oudehaske, heeft aangifte gedaan.

Stiens: bromfietscontroles
Dinsdag tussen14.00 en 21.00 uur werden in Stiens en Sint Annaparochie op verschillende plaatsen een bromfietscontrole gehouden. Aan deze controle werd ook deelgenomen door twee mensen van de Koninklijke Marechaussee. In de middag werd gecontroleerd op de Bredyk en de Poptawei, terwijl `s-avonds mobiele controles werden uitgevoerd. In totaal werden 120 bromfietsen aan een controle onderworpen. 38 bestuurders kregen een bekeuring voor het overschrijden van de snelheid. De hoogste reed 75 kilometer per uur. Verder kregen een aantal bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de helm, geen verzekering, geen bromfietscertificaat en het onterecht voeren van een gele/oranje plaat.

Wirdum: inbraak auto`s
Afgelopen nacht werd ingebroken in een tweetal auto`s, die stonden geparkeerd op de Theodorus Beekhuisstritte en de Doeke Hellemastrjitte. De werkwijze van binnenkomst was bij de beide auto`s identiek. Door verbreking van een portier kwam men binnen. Uit de auto`s werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaars, 49 en 32 jaar, beiden uit Wirdum, zijn ingelicht en hebben aangifte gedaan.

Marssum: snelheid
Woensdag omstreeks 10.50 uur werd op de Rijksweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 55-jarige inwoner van Warmenhuizen, reed met een snelheid van 153 kilometer per uur, terwijl 100 was toegestaan. De bestuurder kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272