KNWV


2/5/2003
TOPZEILEN - Semaine Olympique Hyeres : Dercksen/Booth WINNEN SEMAINE OLYMPIQUE IN TORNADO

In een super spannende finale wisten ze met maar een punt verschil het team van de huidige Europees Kampioen, de Fransman Backes te verslaan.

"Uiteraard ben ik erg blij hier mee," zegt Dercksen na afloop. "We laten maar weer zien wat we kunnen. De Nederlandse driekleur hangt straks weer in top." Mitch Booth en Herbert Dercksen hebben een zware week gehad met zeer verschillende omstandigheden. Dercksen ligt toe, "We hebben tien wedstrijden gevaren met bijna geen wind, maar ook met veel te veel wind. Het was echt spannend tot en met het einde, maar we hebben gewonnen."

Mitch Booth was ook zeer tevreden, "We hebben aan de concurrentie laten zien dat we in alle weersomstandigheden goed en snel varen."

Met deze overwinning is een eerste stap gezet om zich te kwalificeren voor de PRE-Olympics die dit jaar in Athene gevaren worden. De grootste Nederlandse concurrent van Dercksen en Booth is het team van Sven Karsenbach en Micha Heemskerk. Zij eindigden op een tiende plaats. Het beste resultaat van Hyeres en SPA telt daarvoor mee.

Herbert Dercksen was daar blij mee. "Met een overwinning hebben we in elk geval ook laten zien dat we het beste Nederlandse team zijn."

Vanavond zit het tweetal in het vliegtuig om nog mee te varen in Carnac aan de West Franse kust in de Formule 18. Dan volgt snel daarna de voorbereiding op de SPA Regatta, het grootste Olympische
zeilevenement in Nederland (21-25 mei).

hyeres.ffvoile.net

Postbus 87 · 3980 CB Bunnik · Tel.: 030-6566550 ·
info@watersportverbond.nl