Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Afd. Communicatie Apeldoorn 055 548 6000

PERSBERICHT

7 mei 2003

Apeldoorn / Zuuk Een speciaal rechercheteam van de politie is al langere tijd bezig met het onderzoek naar de dader of daders die zich schuldig hebben gemaakt aan een groot aantal misdrijven in de gemeente Epe, met name in de buurtschap Zuuk. Ook recente misdrijven, met name een aantal branden, worden met dit onderzoek in verband gebracht.

Vanaf 1998 tot heden vond een groot aantal misdrijven plaats, waarvan de politie vermoedt dat ze met elkaar in verband gebracht kunnen worden. Daarbij ging het onder andere om bedreigingen via brieven of pampletten, het schrijven van teksten door middel van graffity en het in brand steken van schuren en woningen. Naast de grote materikle en emotionele gevolgen voor de slachtoffers zorgde het in enkele gevallen voor levensbedreigende situaties. De politie is van mening dat deze feiten verband houden met een inwoner uit Zuuk. Niet alleen hijzelf, maar ook mensen uit zijn directe omgeving worden bedreigd met deze feiten.

Het rechercheteam onderzoekt ook of een aantal recente branden in verband kan worden gebracht met deze zaak. Die overtuiging heeft teamleider W. Hoegen van het rechercheteam in ieder geval ten aanzien van een grote brand aan de Weteringdijk in de gemeente Epe. In maart dit jaar werd daar brand gesticht in een grote schuur, waardoor zeer grote materikle schade ontstond. Van enkele andere branden in de gemeente Epe onderzoekt het team nog of er een verband bestaat. Deze feiten vonden in maart en april plaats. Verder werd op 19 april aangifte gedaan van graffity, waarbij op een bedrijfspand in Epe teksten werden gespoten met een verwijzing naar deze zaak.

Naast het eigen recherche-onderzoek doet de politie ook een dringend beroep op de inwoners van Zuuk en omgeving om informatie door te geven. Om die reden is ook een beloning uitgeloofd van 5000,- euro voor de gouden tip. Tot op dit moment heeft dit alles niet geleid tot de aanhouding van een verdachte in deze zaak. De politie roept eventuele getuigen, ook van de recentere branden, op zich te melden bij de politie, tel. 0900 8844.

Einde persbericht Brandt Keegstra 055 548 6054