Iomega presenteert nieuwe NAS P800m en P850m servers met vergrote capaciteit

Uiterst professionele prestaties voor kleine en middelgrote bedrijven

Amsterdam, 7 mei 2003 ? Iomega, wereldwijd leverancier van betrouwbare draagbare media voor gegevensopslag, presenteert een nieuwe generatie Iomega servers voor Network Attached Storage (NAS). De nieuwe Iomega NAS P800m en P850m servers draaien op Microsoft Windows en zijn sinds eind april op de markt. Ze bieden tot 1,4 terabytes gebruiksvriendelijke opslagcapaciteit en geven netwerkbeheerders de beschikking over professionele functionaliteit en gegevensbeveiliging, tegen een prijs die past in het opslagbudget van zowel grote bedrijven als afzonderlijke afdelingen.

De nieuwe Iomega NAS P800m en P850m servers zijn ontworpen voor de groeiende opslagbehoeften van het midden- en kleinbedrijf. Ze zijn uitermate geschikt voor het toevoegen van opslagcapaciteit aan bestaande netwerken en het consolideren van gegevens binnen het hele netwerk. In verticale markten, zoals het onderwijs, de gezondheidszorg, de overheid en de professionele dienstverlening, kunnen klanten de Iomega NAS 800 serie gebruiken voor het ondersteunen van gegevensintensieve applicaties en het verbeteren van backup- en archiefsystemen. Bovendien brengen zij er de ondersteuningskosten voor het netwerk mee omlaag.

Achtergrondinformatie

Een oplossing op basis van Windows De Iomega NAS P800m en P850m servers worden standaard geleverd met de volgende Microsoft Windows 2000 technologieën die het beheer sterk vereenvoudigen: · Distributed File System Service (DFS), voor het naadloos opnemen van extra Iomega NAS servers in het netwerk · Active Directory services (ADS), voor het beheren van gebruikers, servers en procedures · Persistent Storage Manager (PSM), voor het maken van ruimte-efficiënte snapshots van netwerkgegevens en het herstellen van verloren, beschadigde of abusievelijk gewiste bestanden. · File Replication service (FRS), voor het repliceren van systeemprocedures en loginscripts op Windows 2000 servers · Storage Resource Manager (SRM), voor het toewijzen van opslagruimte, het filteren van bestanden, het rapporteren van bestandsgebruik en het verzorgen van intelligente informatie over het opslaggebruik op twee niveaus

Prestaties op bedrijfsniveau, prijzen op afdelingsniveau De nieuwste Iomega servers zijn nu tot drie keer sneller dan de eerdere Iomega NAS servers. Zij bevatten de capaciteit en eigenschappen voor het snelst groeiende segment van de NAS markt: middelgrote NAS servers. De nieuwe Iomega NAS P800m en P850m servers bieden tot 1260 gigabyte RAID 5 opslagcapaciteit (totaal 1440 GB bruikbare schijfruimte) en zijn vrijwel continu beschikbaar dankzij 'hot-swappable' voedingen, ventilatoren en drives.

Het gebruik van twee 2,4 GHz INTEL Xeon processors met Hyper-Threading technologie zorgt ervoor dat de NAS 800 serie meer clients kan afhandelen met een hogere snelheid. Dubbele CPU's betekenen bovendien dat de NAS 800 serie software-RAID kan verzorgen met gelijkwaardige prestaties als hardwarematige RAID, maar tegen een fractie van de kosten.

De dubbele Gigabit Ethernet (GbE) poorten en dubbele Fast Ethernet poorten met flexibele configuratiemogelijkheden zorgen voor een extra prestatieverbetering. Bovendien is een van de GbE kaarten in de P850m server een Alacritech TCP/IP Offload Engine die de processor- en busbelasting vermindert en daardoor de prestaties tot 20 procent verbetert.

Omdat ze draaien op Microsoft Windows, kunnen netwerkbeheerders meteen met de P800m en P850m servers werken. Ze zijn ontworpen voor eenvoudige integratie in Windows 2000 netwerken.

Belangrijkste kenmerken · Dubbele 2,4GHz Intel Xeon processors met HyperThreading · P800m: dubbele 10/100/1000 Gigabit Ethernet (GbE) interfaces (Cu) · P850m: één GbE interface en een GbE Alacritech TCP/IP Offload Engine · 10/100 snelle Ethernet interface · NIC teaming · Software-RAID met gelijkwaardige prestaties als hardware-RAID · Acht 'hot-swappable' ATA drives, 7200 RPM · Nuttige capaciteit van 1440GB (P850m) of 960GB (P800m) · Twee extra 'hot-swappable' stroomvoorzieningen · Vier 'hot-swappable' ventilatoren · Ultra 160 SCSI interface voor backup-tapes · Draait op besturingssysteem Microsoft Windows 2.01 · Internetgebaseerde Iomega NAS Discovery Utility 3.0/+ management · Iomega software voor automatische backups · Kerberos 5.0 bestandsbeveiliging · Persistent Storage Manager (PSM) · Storage Resource Manager (SRM)

Technische ondersteuning en garantiebepaling De NAS P800m en P850m worden standaard geleverd met het Iomega NAS Gold Plus serviceplan. In aanvulling op de standaard Iomega service via telefoon, e-mail en internet, biedt het Gold Plus serviceplan dag en nacht technische ondersteuning, een beperkte garantie van drie jaar en drie jaar onsite service voor de volgende werkdag.

Over Iomega Iomega International SA is een Zwitserse dochteronderneming van Iomega Corporation en levert gebruiksvriendelijke en hoogwaardige storage oplossingen om de gebruikers in staat te stellen hun digitale gegevens te beschermen, te beveiligen, op te slaan en te delen. De bekroonde storage producten van Iomega omvatten de veelgevraagde Zip Drives 100MB en 250MB en de nieuwe Zip Drive 750MB, evenals hoogwaardige draagbare Iomega HDD-drives met een capaciteit van 20 tot 30 GB, externe Iomega HDD-drives met een capaciteit van 40 tot 120 GB en externe Iomega CD-RW-drives. De Iomega-software Automatic Backup, Iomega Sync? en het pakket HotBurn? CD-recording vereenvoudigen de beveiliging en het gedeeld gebruik van gegevens thuis en op het werk. Speciaal voor netwerken pakken de nieuwe Iomega NAS-servers uit met een capaciteit van 480 GB tot 720 GB. De firma is bereikbaar op het Web op http://www.iomega.com.

Noot voor de redactie (