Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-05-2003
Persberichten district Sittard (JC 13.35u) Woensdag 7 mei 2003

Districten Sittard

Born, vrouw ramt onder invloed wegafzetting op A2 Gisteravond, dinsdag 6 mei om ongeveer 20.15 uur reed de 43 jarige inwoonster van Geleen over de A2 in de richting Eindhoven. Ter hoogte van de parkeerplaats Het Anker haalde zij het verkeer, dat over de linkerrijstrook reed aan de rechterzijde in. Dit weggedeelte was middels wegafzettingen afgezet in verband met het aanbrengen van nieuw asfalt. Tijdens de inhaalmanoeuvre botste zij frontaal op de afzetting en schoof vervolgens over de linkerrijstrook tegen de vangrail van de middenberm.
Tijdens het onderzoek van politie kreeg deze het vermoeden dat er alcohol in het spel was, wat door haar bevestigd werd. Daarom werd een bloedproef afgenomen. De vrouw werd met onbekend gebleven letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Sittard. Uit het onderzoek bleek verder dat het rijbewijs sinds 20 september 2002 ongeldig was verklaard. Door de politie zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Sittard, eigenaar vindt zijn gestolen Porsche
Dinsdag 6 mei omstreeks 19.30 uur trof een inwoner van het Belgische Maasmechelen zijn Porsche Carrara ( 111.000) op de Kritzraedtstraat in Sittard aan. Deze werd eerder die middag vóór zijn woning gestolen, nadat de sleutels van de auto uit de woning waren ontvreemd. De auto is voorzien van een GPS-systeem en een blokkering van de brandstoftoevoer, die hij na de diefstal had geactiveerd. Door deze beide systemen kon de eigenaar zijn auto snel opsporen. De politie stelt een verder onderzoek in naar de dader(s) van deze diefstal.

Oirsbeek, inbraak bedrijf en diefstal bestelauto Gedurende de nacht van maandag 5 en dinsdag 6 mei 2003 werd in een bedrijf aan de Provincialeweg Noord in Oirsbeek een inbraak gepleegd. Daarbij werden door de dader(s) goederen weggenomen. Deze heeft men vermoedelijk geladen in een op het bedrijfsterrein geparkeerde bestelbus. De eigenaar van de zaak doet aangifte van de diefstal van de bedrijfsbus en de onbekend gebleven aantal en soort goederen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Geleen, toezichthouders bedreigd
Dinsdag 6 mei om ongeveer 13.30 uur voerden twee toezichthouders van de gemeente Sittard-Geleen een controle uit op de Dommelstraat in Geleen. De 45 jarige inwoner van Geleen was het daar kennelijk niet mee eens en uitte zijn ongenoegen daarover. Om deze kracht bij te zetten haalde hij een knuppel uit zijn woning en zwaaide daarmee in de richting van de toezichthouders.
De ter assistentie geroepen politiepatrouille hield de verdachte aan ter zake bedreiging en bracht hem over naar het bureau. In overleg met justitie Maastricht wordt de man een boete opgelegd van 490 en krijgt hij een dagvaarding thuisgestuurd.