Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-05-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 13.50 u) Woensdag, 7 mei 2003

District Maastricht

Maastricht; aanrijding
Afgelopen dinsdagmorgen, omstreeks 10.40 uur vond ter hoogte van de Hoge Weerd in Maastricht een aanrijding plaats. Een 81-jarige automobilist uit het Belgische Neerharen botste met zijn auto tegen een andere auto, bestuurd door een 24-jarige vrouw uit Maastricht. De Belgische automobilist raakte tengevolge van de aanrijding gewond en werd met een gebroken rib per ambulance overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht. Ook de, overigens zwangere Maastrichtse autobestuurster raakte bij de aanrijding gewond (aard/ernst letsel nog onbekend). Zij werd eveneens per ambulance overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht alwaar het noodzakelijk bleek de baby middels een keizersnede te halen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Maastricht; bekeuringen bij toezicht binnenstad Bij toezicht afgelopen dinsdag in de Maastrichtse binnenstad (Markt, Vrijthof, St. Servaasbrug, Boschstraatkwartier etc.) door de reguliere politiepatrouilles maar ook door het bike-team van de Maastrichtse politie, werden totaal 24 bekeuringen / processen verbaal uitgedeeld. De geconstateerde overtredingen varieerden van het door fietsen en bromfietsers rijden op het trottoir, het in het openbaar drinken van alcoholische drank, met een gsm in de handen / telefoneren tijdens het rijden door automobilisten tot het niet dragen van de autogordel.

Maastricht; winkeldiefstal
De politie heeft een 53-jarige vrouw uit Maastricht bekeurd met een boete van honderdvijftien Euro. Personeel van een winkelbedrijf aan de Grote Staat in Maastricht betrapte de vrouw afgelopen dinsdagmiddag bij diefstal van snoep, frisdrank etc. ter waarde van totaal ruim elf Euro. De gestolen goederen werden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkel. De vrouw heeft de boete meteen betaald. In een andere winkel aan de Grote Staat betrapte winkelpersoneel afgelopen dinsdagnamiddag een 34-jarige man uit Maastricht bij diefstal van gereedschap, een rugzak etc. ter waarde van totaal 35,-- Euro. Nader onderzoek wees uit dat de verdachte ook nog kledingstukken (t.w.v. zon honderd Euro) bij zich had die in een andere winkel aan de Grote Staat waren gestolen. Alle gestolen goederen werden in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg hij meteen een dagvaarding uitgereikt om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Valkenburg/Ulestraten; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen dinsdag radar snelheidscontroles gehouden in Valkenburg (Vroenhof te Houthem), in Schin op Geul (Panhuis) en in Ulestraten (Sint Catharinastraat). Totaal controleerde de politie daarbij 770 voertuigbestuurders. Daarvan hebben totaal 49 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximum snelheid overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuis gestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km p/u.