Nieuwsbericht

Woensdag, 7 mei 2003, 14.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Noord-Kennemerland
Snelheidscontroles
Heerhugowaard, dinsdag 6 mei 2003.
Dinsdagmiddag tussen 14.30 en 16.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Middenweg. Hierbij werd het volgende geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: 538
Aantal overtredingen: 34
Hoogst gemeten snelheid: 74 km/u
Naast deze snelheidsovertredingen werden nog eens elf bestuurders bekeurd omdat zij geen autogordel droegen en/of onnodige lichtsignalen gaven.

Ruiters gewond na val van paarden
Egmond binnen, dinsdag 6 mei 2003.
Dinsdagmiddag raakten drie ruiters gewond nadat zij van hun paarden waren gevallen. Het drietal reed in een groep van 19 ruiters toen zij op de Herenweg werden ingehaald door twee andere ruiters. Door onbekende oorzaak raakten alle 19 paarden van slag en sloegen op hol. Drie ruiters, twee meisjes van 8 en 12 jaar en een jongen van 8 jaar kwamen ten val. De laatste bekwam een aantal schaafwonden. De twee meisjes zijn met mogelijk letsel aan heup en ribben overgebracht naar het ziekenhuis.

Rijden onder invloed van alcohol
Heiloo, woensdag 7 mei 2003.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 53-jarige bestuurder van een personenauto uit Heiloo aangehouden. De man reed over de Heerenweg. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 465 ug/l. Dat is ruim tweemaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Snelheidscontrole
Zuidschermer, woensdag 7 mei 2003.
Woensdagmorgen tussen 06.10 en 07.25 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Zuidervaart waarbij het volgende werd geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 13
Hoogst gemeten snelheid: 88 km/u

NOORDKOP

Verkeerscontroles
Anna Paulowna/Middenmeer, dinsdag 6 mei 2003.
Dinsdagmiddag is er van 13.30 uur tot 14.30 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Van Ewijcksvaart in Anna Paulowna. In die periode zijn drie automobilisten bekeurd wegens te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 114 kilometer per uur waar 80 kilometer per uur het maximum is.
Van 14.30 uur tot 15.30 uur is een snelheidscontrole gehouden langs de Schagerweg in Middenmeer waarbij één persoon bekeurd is. Deze reed 114 kilometer per uur waar 80 kilometer per uur het maximum is.

Gewonde bij vechtpartij
Oudeschild, dinsdag 6 mei 2003.
Dinsdagavond omstreeks 20.00 uur is een 22-jarige Duitse man die in Enkhuizen woonachtig is gewond geraakt nadat hij door een 18-jarige man uit Keulen geschopt werd in de haven van Oudeschild. Het slachtoffer werkt op een schip. Samen met een vriend van hem kreeg hij het aan de stok met een groep van ongeveer tien Duitse jongeren die vakantie vierde. Deze jongens waren behoorlijk uitgelaten en vertoonden uitdagend gedrag naar de twee Duitse vrienden. Dit ontaardde in een woordenwisseling waarna de 22-jarige man door zijn 18-jarige landgenoot in het gezicht werd geschopt. De verdachte is aangehouden.

Onder invloed in de auto
Den Helder, woensdag 7 mei 2003.
Woensdagochtend omstreeks 1.20 uur is een 32-jarige inwoner van Petten gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Waddenzeestraat in Den Helder. De man blies 730 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man kon zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

WESTFRIESLAND

Alcoholcontrole
Obdam/Opmeer, woensdag 7 mei 2003.
In de nacht van dinsdag op woensdag is er een alcoholcontrole gehouden langs de Dorpsstraat in Obdam en de Pade in Opmeer waarbij zes automobilisten zijn gecontroleerd. Niemand had te veel gedronken.

Verkeerscontroles
Hoorn, woensdag 7 mei 2003.
Woensdagochtend is er van 9.50 uur tot 11.30 uur een algemene verkeerscontrole gehouden langs de Van Dedemstraat in Hoorn. In die periode zijn er 31 bekeuringen uitgeschreven: drie voor het rijden zonder helm op een bromfiets, 21 voor het rijden zonder autogordel, vier voor het rijden door rood licht, één snelheidsovertreding, één bekeuring voor het niet handsfree bellen in de auto en één voor het parkeren op een invalidenparkeerplaats.
Hoorn/Zwaag, woensdag 7 mei 2003.
Woensdagochtend is er een verkeerscontrole gehouden langs het Betje Wolffplein in Hoorn en de Berkmergouw in Zwaag. Hierbij is één automobilist bekeurd die niet handsfree aan het bellen was tijdens het rijden.