Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-05-2003 Persberichten districten Utrecht stad middag

Schietincident

UTRECHT In de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 mei vond op de Abstederdijk een schietincident plaats.

Omstreeks 01.25 uur kreeg de politie diverse meldingen dat er geschoten werd in de omgeving van de Abstederdijk. Volgens getuigen zou na het schietincident een zwarte auto met twee inzittenden zijn weggereden. Ter plaatse trof de politie op de hoek Mistraat met de Abstederdijk een aantal kogelhulzen aan.

Op de Briljantlaan zagen agenten de vluchtauto rijden en de achtervolging werd ingezet. Na een korte rit raakte de politie de auto kwijt. Enige tijd later kreeg de politie een melding dat een verdachte in een taxi zou zitten. De taxi kreeg een stopteken en een 39-jarige verdachte uit Utrecht werd aangehouden. De man wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij het schietincident.

De technische recherche heeft sporen veiliggesteld. De politie doet onderzoek naar de aanleiding en verdachte(n) van het schietincident.

Snelheidscontrole

UTRECHT- Woensdag werd op de Leuvenlaan een snelheidscontrole gehouden. Tussen 09.30 en 12.00 uur werden er 673 voertuigen gecontroleerd. Hiervan waren er 93 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/u, terwijl hier 50 km/u is toegestaan

Door het rode licht

UTRECHT- Woensdag vond op de kruising Westplein-Kanaalstraat een aanrijding plaats. Omstreeks 10.00 reed een 43-jarige man uit Utrecht over het Westplein, komende uit de richting van de Daalsetunnel. Op de kruising met de Kanaalstraat reed de man door het groene verkeerslicht.

Op dat moment kwam een 49-jarige man uit De Meern hetzelfde kruispunt oprijden vanuit de richting Leidscheveer. Deze man reed door het rode verkeerslicht. Een botsing was het gevolg. Beide bestuurders hadden rug- en nekklachten en beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.