Gemeente Achtkarspelen


Nieuwsberichten

07-05-2003
Achtkarspelen steunt Stichting Verkeersbrigadiers

Onder het motto 'Veilig oversteken van kinderen van en naar school' schenken burgemeester en wethouders van de gemeente Achtkarspelen de Stichting Verkeersbrigadiers een bijdrage van 75.

De stichting zet de donaties die zij van gemeenten krijgt onder meer in voor de werving van extra vrijwilligers, het verzorgen van voorlichting en de aanschaf van hulpmiddelen voor de brigadiers, zoals veilige en beschermende kleding, stopborden en instructiematerialen. Vier maal per dag zijn er op ruim 2000 oversteekplekken in nederland verkeersbrigadiers actief om jeugdige scholieren te helpen bij gevaarlijke oversteeksituaties. De provincie Fryslân telde over het jaar 2002 bijna 1300 verkeersbrigadiers, waarvan 579 jeugdverkeersbrigadiers en 704 volwassen verkeersbrigadiers.

Binnen de gemeente Achtkarspelen zijn er op dit moment 2 verkeersbrigadiers werkzaam in Surhuisterveen. De plaatselijke politie instrueert en begeleidt deze verkeersbrigadiers, de gemeente subsidieert de aanschaf van o.a. jassen, stopborden en instructiematerialen.