Gemeente Leeuwarden

Collegebesluiten van 6 mei 2003 ¦ Hoe stuurt u een brief aan de gemeenteraad of aan het college van burgemeester en wethouders?

Collegebesluiten van 6 mei 2003

Riolen De Ruyterweg

Tussen de Barend Fockesstraat en het Cambuursterpad worden in de De Ruyterweg de riolen vervangen. Over een lengte van 270 meter worden riolen uit de jaren 30 vervangen door nieuwe buizen. Het werk begint in september.

Collegebesluit 6 mei 2003

Bergbezinkbassin Lekkum

Onder het trapveld aan de Buorren in Lekkum komt een bergbezinkbassin. Dat is nodig om bij hevige regenval overstort van verontreinigd water op het oppervlaktewater te voorkomen. Begin september begint het werk aan het 185.700 kostende bassin. Als dat af is kan er op het bassin weer gewoon gevoetbald worden.

Collegebesluit 6 mei 2003

Instemming met voorontwerp bestemmingsplan Achter de Hoven/Vegelinbuurt
Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het voorontwerp-bestemmingsplan Achter de Hoven/Vegelinbuurt. Daarin staan de plannen voor stedelijke vernieuwing van de wijken. De Corporatieholding Friesland (CHF) voert het werk in nauwe samenwerking met de gemeente Leeuwarden uit.

Collegebesluit 6 mei 2003

Container bedrijfsafval Vrijheidswijk

Er komt een ondergrondse container voor bedrijfsafval bij winkelcentrum Vrijheidswijk. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Dat past in het wijkprogramma Bewoners aan zet in de Noordrand. Met de container voor bedrijven blijft er meer ruimte in de afvalcontainers voor bewoners en hoeft er minder vuil op straat te blijven staan.

Collegebesluit 6 mei 2003

Studentenhuisvesting

Op 16 december 2002 heeft de gemeenteraad besloten om de bestaande kamerverhuurregeling te herzien. De aanleiding hiervoor was een afname van het kameraanbod voor studenten, terwijl door de profilering van Leeuwarden als studiestad meer studentenwoningen noodzakelijk zijn. Het college van burgemeester en wethouders heeft nu ingestemd met een nieuwe huisvestingsverordening waarin de voorwaarden zijn beschreven voor nieuwe studentenwoningen. Om een spreiding van kamerverhuurpanden in Leeuwarden mogelijk te maken worden max. 10% studentenwoningen toegelaten per postcode-gebied en dienen er tenminste twee woonpanden tussen een beoogd kamerverhuurpand en een bestaand kamerverhuurpand te zitten. In principe worden geen nieuwe studentenwoningen toegelaten in de gebieden Achter de Hoven/Vegelin, Vlietzone, Cambuur, Oranjewijk of de Vrijheidswijk. Voor complete woningcomplexen van drie of meer bouwlagen kan worden afgeweken van de hierboven beschreven criteria. De gewijzigde huisvestingsverordening wordt gedurende een periode van vier weken ter visie gelegd.

Collegebesluit 6 mei 2003

Taakopdracht bestemmingsplan Transvaalwijk en Valkstraat e.o.

Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met een nieuwe taakopdracht voor het vaststellen van het bestemmingsplan Transvaalwijk en Valkstraat e.o. In de (herziene) opdrachten zijn de resultaten van de hoorzitting van 8 april j.l. verwerkt. Op basis van de taakopdracht wordt het concept-bestemmingsplan opgesteld.

Collegebesluit 6 mei 2003

Woningbouw Wijnhorsterstraat

Het college van burgemeester en wethouders hebben ingestemd met de bouw van 42 woningen aan de Wijhorsterstraat. Corporatieholding Friesland (CHF) had daarvoor een vergunning aangevraagd. Het college vraagt de gemeenteraad om haar bevoegdheid vrijstelling voor de bouw te verlenen aan het college over te dragen.

Collegebesluit 6 mei 2003

Hoe stuurt u een brief aan de gemeenteraad of aan het college van burgemeester en wethouders?

De Gemeente Leeuwarden ontvangt regelmatig brieven van burgers. Brieven met instemming of afkeuring van het gevoerde beleid en brieven met klachten en bezwaren.

Voor een snelle reactie is het van belang dat u de brief goed adresseert. Sinds 6 maart jl. is de wet op de Dualisering van kracht. De taken en bevoegdheden van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders zijn toen ook veranderd.

Werkzaamheden van de gemeenteraad zijn o.a.
* het stellen van kaders

* het uitzetten van beleid

* het controleren van de uitvoering van het beleid
Werkzaamheden van het college van burgemeester en wethouders zijn o.a.:

* het dagelijks bestuur

* het verlenen van vergunningen
* het verstrekken van subsidies
* het uitvoeren van besluiten van de raad
Brieven of klachten over vergunningen, subsidies of beleidsuitvoering, stuurt u naar:

Aan het college van Burgemeester en Wethouders Postbus 21.000
8900 JA Leeuwarden

Brieven over beleid of klachten over het college van b & w stuurt u naar:

Aan de Raad van de Gemeente Leeuwarden Postbus 21.000
8900 JA Leeuwarden

Voor informatie of twijfel over de juiste aanhef kunt u contact opnemen met het secretariaat van de griffie, mevrouw J. Veninga, telefoonnummer 058-233 2372.

N.B.: als u uw brief richt aan bijvoorbeeld de fractievoorzitters of aan de raadsfracties, dan krijgt u geen antwoord van de gemeenteraad. De fracties van de politieke partijen beantwoorden zelf de brief.