Ingezonden persbericht

Persbericht

ttec Computers B.V. introduceert transtec servers gebaseerd op AMD Opteronâ"¢ en voorziet tevens haar servers van 'Windows Server 2003'-besturingssysteem

Tuebingen/Nijmegen, 7 mei 2003 -- ttec Computers B.V. - Nederlandse dochteronderneming van IT-producent transtec AG - introduceert op AMD Opteronâ"¢ gebaseerde servers. Tevens voorziet de organisatie vanaf heden haar servers met het 'Windows Server 2003'-besturingssysteem dat aanzienlijke verbeteringen biedt op het gebied van betrouwbaarheid, schaalbaarheid, beheer en beveiliging.

De transtec 1001 en de transtec 2500 64-bits server maken gebruik van de AMD processor, die een sterke basis biedt om 'de wereld van 64-bits computing' binnen te stappen. Ze zijn zeer geschikt voor complexe en dataintensieve gebruiksomgevingen, zoals databanken, business intelligence-, datawarehouse- en servertoepassingen.

De AMD Opteronâ"¢ processor is de eerste processor die zowel 32-bits als 64-bits toepassingen en besturingssystemen gelijktijdig én met een zeer hoge performance ondersteunt. Gebruikers kun-nen hierdoor stapsgewijs overstappen op 64-bits systemen en toepassingen. De 64-bits hardware wordt hierbij ondersteund door SuSE Linux Enterprise Server in de 64-bits versie voor de AMD Opteronâ"¢ processor.

De transtec 1001 64-bits server is erg geschikt voor het inzetten en toepassen van high performance clustering vanwege zijn com-pacte model. De transtec 2500 64-bits server wordt geleverd als tower-model, dat optioneel met een rackmount kit probleemloos kan worden omgebouwd tot een rackmount model van 4 hoogte-units.

"De AMD Opteron processor ondersteunt zowel 32- als 64-bits systemen en is tegelijkertijd de eerste processor van een nieuwe computing-reeks, AMD64 genaamd. De nieuwe processors heb-ben een hoge 32-bits performance en bieden klanten een vereen-voudigd migratiepad voor de rekenpresentatie van 64-bits compu-ting", stelt Winfried Reiser, vice-president voor de Business Unit Microsoft en Unix/Lunix bij transtec AG.

Windows Server 2003
"Door onze servers uit te rusten met dit besturingssysteem van Microsoft kunnen we onze klanten nog interessantere producten bieden. De 'Windows Server 2003' verzekert de gebruiker van een eenvoudigere en snellere toepassing dan voorheen en daarmee van aanzienlijk lagere IT-kosten" , stelt Reiser. Dankzij de nauwe samenwerking tussen transtec en Microsoft zijn de servers per direct beschikbaar voor de klanten van transtec.

Over ttec Computers B.V.
ttec Computers B.V. is de Nederlandse dochteronderneming van transtec AG. Het Duitse beursgenoteerde transtec AG levert op maat gemaakte IT-systemen, computer- en storage-oplossingen, netwerk- en randappa-ratuur. De organisatie is sinds 1980 actief op de markt en richt zich op de business-to-business sector. Het hoofdkantoor is gevestigd in Tuebingen, Duitsland, en er zijn vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België, Zwitserland, Nederland en Oostenrijk. Alle producten kunnen via het internet geconfigureerd en besteld worden. Bij transtec AG zijn in to-taal 230 medewerkers werkzaam en de omzet in 2002 bedroeg circa 116 miljoen Euro.