Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Studio JOYO viert eerste verjaardag
Bedrijf van drie ex-Lost Boys is een zakelijk succes

Amsterdam, 7 mei 2003.

Het begin 2002 opgerichte bedrijf Studio JOYO viert op zaterdag 10 mei haar eerste verjaardag. Het crossmedia bureau is een initiatief van Johan van der Woude, Yolanda Burger en Ruud Laan, alle drie afkomstig van het nieuwe media bedrijf Lost Boys. De drie oud-werknemers hebben de handen ineengeslagen en zijn een eigen bedrijf begonnen.

De drie werknemers werkten bij hun vorige werkgever al intensief samen. Van der Woude (concept, design), Burger (concept, functioneel en interactief ontwerp) en Laan (techniek) besloten voor zichzelf te beginnen. De Studio is een creatief en veelzijdig crossmedia bureau. Studio JOYO ontwerpt en realiseert internet-, mobiele sites, cd-rom's en applicaties voor pocket pc's.
Ook voor het ontwerpen van een huisstijl, magazine, brochure of andere printvormen kan de studio ingezet worden.

Studio JOYO beschikt over een uitgebreid netwerk van designers, fotografen, communicatieprofessionals en technici op diverse gebieden.

Inmiddels is in januari 2003 de eerste werknemer aangenomen, Dennis van Nooij (Flash programmeur).

Klanten van Studio JOYO zijn o.a.:

Fullmoon, New Message, Hoofdbedrijfschap Afbouw en Onderhoud, MareMedia, Zant Communicatie, Empanda, BelCompany, Bitz & Pixelz, Overloaded, de Kunstbende, Wilhelmina Kinder Ziekenhuis en de Nederlandse Tijdschriften Groep.

Zilveren Spin Award:

Vipspotting en Studio JOYO (Ruud Laan) hebben voor het project Vipspotting.nl een zilveren SpinAward gewonnen in de categorie 'Best wireless concept'.
De SpinAwards zijn de Nederlandse jaarprijzen voor creativiteit in interactieve communicatie. Tijdens de SpinAwards Night op 16 april jl. werd de prijs in ontvangst genomen.

Vipspotting.nl is een website waar 'spotters' via SMS, I-mode, Vodafone Live!, Orange Share en WAP kunnen doorgeven waar ze een bekende Nederlander zien. Bezoekers kunnen vervolgens met alle andere bezoekers van de verschillende media de spots bespreken en chatten. www.vipspotting.nl